Jak obnovit smazané SMS

Jak obnovit smazané SMS - icoola.cz - fotografie 1

Bez ohledu na to, jak jste opatrní, kdokoli z nás může omylem smazat důležitou SMS. Znamená to, že textovou zprávu navždy ztratíte, nebo existují způsoby, jak ji získat zpět? To bude do značné míry záviset na generaci vašeho telefonu a dalších faktorech, které se pokusíme nastínit v následujících řádcích.

Obnovte smazané SMS na telefonech Android

Obnovení smazaných SMS zpráv na chytrých telefonech Android rozhodně není snadný úkol. Existují však případy, kdy je to možné. K tomu může dojít například v situaci, kdy smartphone soubor zpráv ještě zcela nesmazal, ale naopak jej označí jako neaktivní, takže jej jako vlastníka telefonu již ve zprávách nevidíte.

Čas zde hraje rozhodující roli. Pokud si poměrně rychle uvědomíte, že jste smazali důležitou textovou zprávu, budete mít ještě větší šanci na její obnovení. V takovém případě je nejlepší zastavit jakoukoli další činnost na telefonu, aby smartphone nezačal používat mezipaměť pro informace z jiných procesů. Doporučujeme například vypnout Wi-Fi a mobilní data nebo rovnou přepnout telefon do letového režimu.

Program pro obnovu SMS

Další možností, jak obnovit smazanou SMS, je použití speciální aplikace, i když ani zde není 100% záruka úspěchu. Naprostá většina programů nebo webových stránek, které takové služby poskytují, zpravidla vyžaduje zaplacení určitého poplatku. Proto je dobré vybírat z důvěryhodných zdrojů, jako je Obchod Google Play. Neméně důležitým důvodem pro výběr ověřených programů je, že vyžadují oprávnění k ovládání vašeho smartphonu. Jinými slovy, musíte jim umožnit přístup k jakémukoli souboru v paměti telefonu.

Obnovte zálohu z Disku Google

Poměrně spolehlivou a bezpečnou metodou obnovení ztracených SMS je obnovení záložní kopie starého smartphonu. Toto řešení bude fungovat, pokud jste zálohovali, když byla SMS stále ve vaší doručené poště. Obsah svého zařízení můžete zálohovat například přes Google Drive. Stačí vybrat: Nastavení a Zálohování Google. Zároveň je důležité mít nainstalované záložní kopie SMS zpráv. Disk Google aktualizuje zálohu každých několik dní nebo jednou denně. Tím se výrazně zvýší vaše šance na obnovení zprávy.

Obnova SMS na iPhone

Pokud jde o obnovu smazaných textových zpráv, majitelé iPhone mají větší šanci na úspěch než majitelé smartphonů s Androidem. Existuje několik způsobů, jak obnovit zprávu.

Obnovit ze zálohy iCloud

První a nejjednodušší způsob, jak obnovit smazané SMS na iPhone, je záloha iCloud. Podmínkou však je, že poslední záloha byla vytvořena v době, kdy byla zpráva ve schránce. Poté stačí otevřít nastavení iPhonu, klepnout na ikonu v horní části displeje a vybrat iCloud, Spravovat úložiště a Zálohování. Když kliknete na zálohu, uvidíte, kdy byla vytvořena. Neměli byste však zapomínat, že tímto způsobem přijdete o všechna data, která jste po této záloze vytvořili.

Pokud chcete obnovit zálohu iCloud, musíte nejprve provést obnovení továrního nastavení. Musíte jít do továrního nastavení, kde najdete možnost Resetovat. Obnovení továrního nastavení může trvat několik minut, poté bude váš iPhone potřebovat stejnou konfiguraci jako nové zařízení. Během konfigurace byste měli vždy vybrat možnost obnovení ze zálohy.

Obnovte konkrétní SMS z iCloud

Nemusí být vždy nutné obnovit celou zálohu z iCloudu. Někdy se stačí přihlásit ke svému účtu iCloud.com pomocí svého Apple ID a hesla a po přihlášení, vybrat záložku: „Textové zprávy“. V něm vyberte SMS, kterou chcete na svém iPhone obnovit. Následně je třeba přejít do Nastavení telefonu a vybrat „iCloud“. Vypněte textové zprávy v nastavení iCloud. Měli byste být vyzváni k "Uložit do mého telefonu" tuto možnost by jste měli vybrat. Znovu zapněte SMS, klikněte na „připojit“ a počkejte. Po několika minutách by se vaše textové zprávy měly vrátit do vaší doručené pošty.

Obnovte ze zálohy iTunes

Někteří uživatelé možná nechtějí zálohovat na iCloud a raději zálohují na iTunes. Pokud používáte iTunes každý den, ujistěte se, že neukládá vaše SMS informace. Připojte svůj iPhone k synchronizovanému počítači a iTunes by se měly automaticky otevřít. V levém horním rohu najdete ikonu iPhone, na kterou musíte klepnout. Vyberte „Obnovit zálohu“ a stará data přepíší aktuální soubory na vašem iPhone. Pokud byla poslední záloha vytvořena, když byla vaše SMS ve vaší doručené poště, bude automaticky obnovena.

Program pro obnovu SMS

Stejně jako u telefonů Android existuje několik programů pro obnovu smazaných SMS pro iPhone. I v tomto případě však pravděpodobně budete muset zaplatit za mobilní instalaci aplikaci a zvážit případný neúspěch. Vždy byste však měli vybírat pouze ty služby a programy, kterým důvěřujete. Nejlépe ty dostupné v App Store.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
22.02.2023
vocabulary.updateblog
22.02.2023
Comments 0
Views 87
13 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: