iPhone se nezapne, co dělat - průvodce

07 серпня 2023

user

iPhone se nezapne, co dělat - průvodce - icoola.cz - fotografie 1 

Když se iPhone nezapne, stává se to pro jeho majitele skutečným problémem. První věc, která vás napadne, je, že zařízení je zcela poškozené. Ale neměli byste okamžitě panikařit, je docela možné, že problém je na povrchu a není tak vážný, jak se může na první pohled zdát. Co dělat, když se iPhone nezapne?

Známky rozbitého iPhone

Problémy s iPhonem jsou bohužel docela běžné. A mohou se projevovat různými způsoby, vše závisí na tom, k jaké poruše došlo.

 

  1. Obrazovka se rozsvítí černě a telefon přestane reagovat na jakékoli akce, včetně stisknutí tlačítek;
  2. iPhone se velmi zahřívá a je to znát i při sebemenším dotyku, zatímco baterie se rychle vybíjí, přestože je telefon dlouho nabitý;
  3. Baterie je nabitá, ale samotný telefon se nezapne, logo bliká a systém se nespustí;
  4. Telefon se sám vypne, nezapne a zároveň vibruje a pípá.

Někdy nastávají situace, kdy není možné zapnout telefon po vstupu do areálu z ulice. Tento problém je aktuální zejména v zimě. Telefon takto reaguje na mráz a je to zcela běžný jev, protože baterie je navržena tak, aby fungovala v určitém teplotním režimu. Chvíli počkejte, než se baterie zahřeje, a poté můžete v případě potřeby spustit diagnostiku telefonu.

Co dělat, když se iPhone nezapne?

Majitelé iPhone se často potýkají s problémem, když se smartphone nezapne a jablko se objeví a zmizí na obrazovce. To je obvykle způsobeno neúspěšným obnovením systému iOS nebo selháním obnovení telefonu do zálohy nebo instalací nových aplikací. Jsou ale i jiné důvody a situace.

 

  1. Na obrazovce se objeví jablko. Možná je telefon jednoduše vybitý. V tomto případě jej stačí pouze připojit k síti. Po několika minutách jej zkuste znovu zapnout. Dalším důvodem je pokles napětí během nabíjení telefonu. V tomto případě může dojít k poškození ovladače.
  2. Telefon se po zapnutí zasekne. Problém je pravděpodobně s tlačítkem napájení. Zkontrolujte zručného řemeslníka.
  3. Problémy se základní deskou. Někdy se přitom může telefon i sám zapnout a chvíli fungovat. Postupem času se problém bude objevovat častěji a nakonec zařízení selže. Abyste tomu zabránili, je lepší okamžitě kontaktovat servisní středisko.

Když jablko "visíL na obrazovce, existují dva způsoby, jak problém vyřešit:

 

  1. Proveďte vynucený restart. Pokud vše půjde dobře, telefon bude opět fungovat v obvyklém režimu.
  2. Bliká. Pokud první způsob nepomohl, nezbývá než telefon flashnout a vrátit do továrního nastavení. Můžete to udělat sami, ale je lepší kontaktovat odborníka.

iPhone je vybitý a nejde zapnout

Dalším častým problémem, jehož příčinou je s největší pravděpodobností porucha v napájecím obvodu, softwarová chyba nebo poškozený mikrokontrolér. Takové vnitřní problémy lépe řeší odborník.

 

Ale důvod může být banálnější. Zkontrolujte nabití, připojte telefon k síti a nechte jej 15-20 minut. Pokud je vše v pořádku, bude tato doba stačit na to, aby se iPhone zapnul a pracoval v obvyklém režimu.

iPhone se vybil a nelze jej zapnout

Stává se, že zařízení nereaguje na připojení nabíječky. Zkuste následující:

  • podržte Power a Home po dobu 10 sekund;
  • uvolněte, když se objeví logo;
  • počkejte na spuštění OS.

Neměli byste používat necertifikované nabíječky – nejsou vhodné pro iPhony a neposkytují požadovanou úroveň napětí. Při dlouhodobém používání takových zařízení dochází k poruchám, opotřebení konektorů a to se projevuje na adekvátním chodu telefonu.

 

iPhone se nabíjí, ale nejde zapnout

Když se iPhone 11 (nebo jakákoli jiná generace) nezapne, ale stále se nabíjí, měli byste zkontrolovat nebo vyměnit Lightning kabel. Pokud to nepomůže, možná budete muset vyměnit baterii.

Častou příčinou bývá použití neoriginální nabíječky, poškození hlavních komponent pod pouzdrem, softwarová závada a nefunkční USB port.

Další běžné problémy

Pokud se telefon nezapne nebo se někdy sám vypne, musíte určitě zjistit, jaký je důvod. Kromě výše popsaných situací mohou nastat i následující.

Nejprve selhala baterie. Existuje mnoho "příznaků". Například telefon se stále častěji vypínal v mrazu, baterie se velmi rychle vybíjí, vypíná se, když obrazovka stále ukazuje 20% nabití. To vše jsou příznaky problémů se samotnou baterií. K tomu dochází při dlouhodobém používání zařízení nebo po 500 nabíjecích cyklech. Silový prvek není věčný a pravděpodobnost, že po pár letech selže, je velmi vysoká. Naštěstí je problém vyřešen jednoduše: stačí vyměnit baterii za novou, nebude to trvat dlouho a telefon bude zase fungovat jako nový.

Za druhé, mikroobvody, které jsou zodpovědné za napájení, mohou také prasknout. Tento důvod je samozřejmě vážnější, ale zcela napravitelný. Často se stává, že během nabíjení se telefon náhle vypne a znovu se nezapne. To může znamenat rozbité čipy, ovladače nebo jiné poškození vnitřních součástí. Důvodem je obvod na desce během nabíjení. Problém může vyřešit pouze mistr.

 

Dalším důvodem je rozbité vypínací tlačítko, kvůli kterému se iPhone přestane zapínat. Řešením je výměna odpovídajícího kabelu.

 

Nakonec je třeba říci také o používání neoriginálního příslušenství, které často vede ke zkratu v systému a také způsobuje poruchy nebo jednoduše nesedí na vaše zařízení. Kontrola toho druhého je jednoduchá – připojte telefon k jinému, nejlépe originálnímu kabelu.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
07.08.2023
vocabulary.updateblog
07.08.2023
Comments 0
Views 84
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: