CZK

Phone se naučí předpovídat dobu vybíjení

Phone se naučí předpovídat dobu vybíjení - icoola.cz - fotografie 1 

Technologický pokrok jablečné společnosti se rychle rozvíjí a přidává do vlastních zařízení nové funkce a vlastnosti. V současné době vývojáři pravidelně přidávají příležitosti k optimalizaci provozu mobilních gadgetů a tabletů v aktualizacích. V roce 2021 společnost pracuje na funkčnosti baterie a zvyšuje úroveň aktivního používání. Nyní bude smartphone odesílat speciální zprávy, které signalizují úroveň nabití baterie, kolik zbývá a jak dlouho může uživatel zařízení aktivně používat.

 



 

Aktualizovaný systém

V rámci jarní prezentace, kterou Apple každoročně pořádá, byl představen a zaregistrován nový patent. Tento systém vám umožní vypočítat a předpovědět dobu nabíjení baterie během dne. V současné době iPhone odesílá speciální zprávy pouze tehdy, když baterie dosáhne 20 % a poté 10 %. V aktualizované verzi bude smartphone signalizovat pomocí stejných „chytrých“ zpráv a upozorní na výši nabití, ale na základě individuálních vlastností uživatele. Podle toho, jak přesně klient gadget během dne využívá.

 

Pokud necháte mobil nabíjet večer, ráno vám zařízení přesně řekne, kolik baterie zbývá. Aktivní dobu používání si určuje telefon sám. Poté vypočítá požadovanou úroveň nabití na celý den. Stojí za zmínku, že Apple již dříve představil podobný projekt na zařízeních MAC. Na počítačích pak bylo možné zkontrolovat přibližnou dobu do úplného vybití baterie. Později se rozhodli tuto funkci opustit. Hlavním důvodem byla nepředvídatelnost scénářů použití.



Nyní společnost a vývojáři tuto možnost výrazně vylepšili a přidali nové algoritmy. Možná je snadnější předpovídat čas na smartphonu než na notebooku.

 

Hlavní výhody

  • Zvyšuje se funkčnost;
  • Širší možnosti použití;
  • Výrazná úspora nabití baterie;
  • "Inteligentní" upozornění v běžném režimu;
  • Zvyšuje se úroveň pohodlí a komfortu;
  • Vysoká kvalita služeb.

 

Vývojáři Applu neustále testují svůj vlastní software. Proto jsou smartphony této značky oblíbené po celém světě. Kromě originálního a stylového designu je iPhone vybaven velkým množstvím funkčních schopností a také dalšími vestavěnými systémy. Mnoho fanoušků si všimne pohodlnějšího používání smartphonu v každodenním životě. Výběr a dostupnost takových možností umožňuje v případě potřeby využít zařízení na maximum. Společnost navíc každoročně představuje nové modely s pokročilejšími funkcemi. Pravidelně také podporuje běžné uživatele aktualizací softwaru pro mobilní gadgety.

Speciální funkce, vlastnosti iPhonu

Moderní iPhony jsou skutečnými technickými giganty na světě mezi všemi zařízeními. Kvůli výkonnému bezpečnostnímu systému se většina mobilních telefonů jen tak těžko odemyká. Vývojáři pečlivě pracují na každé nové verzi a představují nová zařízení se sadou potřebných nástrojů. Dnes s pomocí chytrého telefonu můžete platit účty, plánovat si čas, využívat jej k práci. Na vylepšování mobilního telefonu se proto neustále pracuje.

iPhone má originální design, neobvyklý design. Všechny modely jsou prezentovány v široké paletě barevných odstínů. Uživatel získá možnost vybrat si a zakoupit zařízení na základě osobních preferencí. Mezi nejoblíbenější patří růžová, červená, modrá. Na prezentaci 2021 Apple představil nový zářivě fialový odstín. V blízké budoucnosti si takový iPhone bude moci objednat každý uživatel.

Za zmínku stojí i snadné ovládání mobilního telefonu. V nové aktualizaci softwaru je možnost používat speciální widgety. Knihovna aplikací tvoří a organizuje všechny stažené aplikace v závislosti na frekvenci používání. Oznámení o hovorech a zprávách získají aktualizovaný vzhled. V mapách bude možné rychleji najít správná místa, je snazší položit trasy pomocí nejpohodlnější dopravy.



 

 

Vliv Applu na světový trh

Společnost je jedním z největších výrobců zařízení na světě. Mnoho fanoušků se každý rok těší na představení nového vybavení. Proto je vliv Applu důležitý i na globálním trhu a spotřebě produktů. Dnes se společnost vzdala dodatečné výbavy pro nové modely iPhone. To souvisí s ekologickým problémem znečištění životního prostředí.

 

Když si uživatel koupí nový gadget s příslušenstvím, staré zůstanou nevyužité a putují do koše. V tomto okamžiku se problém stává globálním po celém světě. Nyní ale s novým zařízením můžete bezpečně používat příslušenství z předchozího modelu a přitom neznečišťovat životní prostředí dalšími odpadky v podobě sluchátek nebo nabíjecího kabelu.

 

Vývojáři Applu opravdu aktivně pracují na vylepšení aktualizací a iPhonů obecně. Každý uživatel cítí pohodlí a komfort z funkčních možností gadgetu. Vše je jednoduché, dostupné a snadné. „Chytré“ zprávy vám umožní používat smartphone praktičtěji a efektivněji. Na základě individuálních charakteristik vás bude telefon pravidelně informovat o zbývající úrovni nabití, připomene vám čas, kdy je potřeba zařízení nabít. Funkce upozornění také přesně signalizuje, jak můžete telefon používat, vstupovat do aplikace nebo poslouchat hudbu.

 

Mnozí se těší na registrovaný patent a také na možnost aktivně otestovat funkční vlastnosti iPhonu. Doufáme, že vás Apple nenechá dlouho čekat a program spustí v blízké budoucnosti.

Vase hodnoceni: