CZK

iPad Pro (2021) vs. iPad Pro (2020). Který si vybrat?

iPad Pro (2021) vs. iPad Pro (2020). Který si vybrat? - icoola.cz - fotografie 1 

První iPad se objevil před 10 lety. Postupem času tyto tablety zaznamenaly neúspěchy a vítězství. Apple se rozhodl uvést na trh iPad Pro. Jejich cílem bylo oslovit publikum složené z umělců, designérů, redaktorů a fotografů. Díky tomu byly tyto tablety mezi takovými uživateli úspěšné.

Funkce iPadu Pro (2020)

  • Kompletní set. Tablet je dodáván s nabíječkou, kabelem a dokumentací. Adaptér a sluchátka je nutné zakoupit samostatně. Na vnějším povrchu je obrázek zapnutého tabletu.
  • Design. Vzhled iPadu Pro 2020 je podobný modelu z roku 2018. Tělo je vyrobeno z hliníku, ale kvůli tomu tablet nepodporuje bezdrátové nabíjení. K dispozici jsou dvě vestavěné kamery. Žádné Touch ID. Chcete-li tablet odemknout, musíte zadat heslo nebo Face ID. iPad umožňuje používat eSIM. Tablet má 5 mikrofonů. Tento model je ideální pro nahrávání kvalitního podcastu. 4 reproduktory.
  • Magická klávesnice. Tablet s takovou klávesnicí drží velmi bezpečně. Samozřejmě, že iPad Pro s Magic Keyboard stojí víc než jeden bez klávesnice.
  • Zobrazit. Vysoce kvalitní snímač. Displej podporuje barevný prostor. Obrazovka také dokáže rozpoznat 10 současných dotyků, ale pokud není k dispozici klávesnice. Přední plocha je vyrobena ve formě skleněné desky odolné proti poškrábání. K dispozici je True Tone - funkce, která přizpůsobuje vyvážení barev podmínkám prostředí. Senzor má nejvyšší úroveň jasu.
  • Produktivita. iPad Pro 2020 je poháněn čipem A12Z Bionic. K dispozici jsou následující možnosti paměti: 128, 256, 512 GB a 1 TB. iPad Pro 2020 má také 6 GB RAM, což je pro uživatele velký bonus. LiDAR je skener, který poskytuje inovativní možnosti pro aplikace související s 3D modelováním. Pomocí této funkce budou všechny objekty virtuální rozšířené reality vypadat mnohem lépe vedle zdí nebo jiných objektů.
  • Buňka. Funkční fotoaparát je shodný s iPhonem.Funguje na vysoké úrovni. Tablety každopádně nejsou určeny pro práci s fotografiemi, protože tuto funkci lépe plní chytré telefony.
  • Autonomie. Tablet vydrží pracovat až 10 hodin bez nabíjení. Autonomní provoz se zvýší, když se jas obrazovky sníží na 60 %.

iPad Pro 2020 je tablet, který je velmi podobný modelu 2018, ale existují rozdíly, včetně dalších fotoaparátů, lepšího procesoru a klávesnice.

Apple si dal za cíl vytvořit iPad Pro jako analog počítače, ale kompaktnější a pohodlnější. Rozhraní tabletu je pohodlné. Funkčnost na vysoké úrovni. Výrobci chtějí do telefonů přidat operační systém shodný s počítači.

 

Kdo by si měl koupit iPad Pro 2020?

  • Pokud je výběr mezi iPadem Pro 2020 a předchozím modelem, pak je lepší první možnost. Tento tablet je lepší s výkonnějším výkonem, 6 GB RAM, skenerem LiDAR a přídavným fotoaparátem.
  • Pokud to bude první iPad. Získání prvního tabletu, který má tak silný výkon a inovativní funkce, ve vás vyvolá úžasné emoce.


Jaký je rozdíl mezi iPad Pro 2020 a iPad Pro 2021?

  1. Zobrazit. Pokud jde o iPad Pro 2021, má 11palcovou a 12,9palcovou obrazovku s další mini-LED technologií. Zařízení vypadá tenčí a má také nižší hmotnost. K dispozici je systém TrueDepth, pomocí kterého odemknete tablet obličejem.
  2. Produktivita. Tablet nového modelu přešel na procesor Apple M. Za výkon je zodpovědný 8jádrový čip a procesor. Podpora Neural Engine se objevila v iPadu Pro 2021. Pokud jde o velikost paměti RAM tabletu, je to 8 GB, což je více než u předchozího modelu.
  3. Oba modely mají silný výkon, ale novinka je dvakrát lepší než její předchůdce. Ale lze si všimnout, pokud bude velká pracovní zátěž: zpracování fotografií, úprava nebo stahování her.
  4. Buňka. Novější verze tabletu má lepší přední kameru, která vám umožní pořizovat lepší snímky a natáčet skvělá videa.
  5. Řetěz. Letošní iPad Pro má možnost připojení k sítím páté generace. V dnešní době to není velká výhoda pro svou irelevantnost.


Co mají iPad Pro 2020 a iPad Pro 2021 společného?

  1. Velikost je u obou modelů zcela identická. Je tam nepatrný rozdíl ve váze.
  2. Blok kamery je stejný.
  3. Funkce Face ID.
  4. Dostupnost funkce Pencil druhé generace.
  5. Magická klávesnice.
  6. Autonomie je stejná. Dvě tablety mohou pracovat až 10 hodin.

iPad Pro 2021 je považován za nejrychlejší tablet na svém trhu. 11palcový tablet stojí 799 dolarů, zatímco 12,9palcová verze stojí 1 099 dolarů.

Kromě toho je iPad Pro 2021 dodáván s iPadem Mini Pro. Toto zařízení má 8,9palcový displej, Face ID a vysoce kvalitní fotoaparát. Co se výkonu týče, tablet pohání čip A14 Bionic. K dispozici jsou následující možnosti paměti: 64, 128 a 256 GB. Takový iPad je vhodný pro uživatele, kteří mají rádi kompaktní rozměry a zároveň skvělou funkčnost.

Mezi iPadem Pro 2021 a iPadem Pro 2020 tedy existují rozdíly: nový model vyhrává v rychlosti, hmotnosti, množství paměti RAM, předním fotoaparátu. Tyto dva modely mají také něco společného: funkce Face ID, autonomie, Magic Keyboard, Pencil druhé generace.



 

Jaký model tabletu vybrat?

Pokud již máte iPad Pro 2020, nemůžete si letos koupit model tabletu. Pokud si plánujete koupit svůj první iPad, pak bude tablet 2021 skvělou volbou. iPad Pro 2021 je také vhodný pro uživatele následujících profesí: fotografové, redaktoři, umělci, designéři a tak dále. Protože lidé v kreativních profesích mohou toto zařízení potřebovat, aby jim pomohlo pracovat na jejich projektech.

Vase hodnoceni: