iPad Pro 2018: Vyplatí se kupovat v roce 2023?

iPad Pro 2018: Vyplatí se kupovat v roce 2023? - icoola.cz - fotografie 1

V současné době lidé nemají o nákup tabletů takový zájem jako dříve. Žádné dlouhé fronty na nákup nového tabletu. Výrobci je také přestali aktualizovat tak rychle jako smartphony. Stále je ale mnoho lidí, kteří je používají profesionálně, pro vzdělávání nebo pro zábavu.

 

Kompletní sada iPad Pro 2018

iPad Pro 2018 vypadá tradičně, nijak se neliší od předchozích generací. Balení obsahuje: nabíječku, potřebné letáky, kabel, samolepky a speciální klíč na SIM kartu.



 

Sada obsahuje také nový 18W adaptér. A tablet nabijete za hodinu. Na rozdíl od předchozích modelů je velmi rychlý.

A díky USB Type-C už nemusíte hledat další adaptéry pro připojení k MacBooku.

Design iPad Pro 2018

tento tablet má mnoho změn, protože výrobci opravili problémy na pozadí předchozích modelů.

2018 iPad Pro má hliníkové pouzdro, dva fotoaparáty, tlačítka hlasitosti a virtuální SIM kartu.

Rámečky kolem obrazovky jsou ze všech stran stejné. Pouze jasné dobře promyšlené linie. Obrazovka má 8jádrový procesor se systémem Neural Engine a 4 GB RAM.

Displej iPadu 2018

Obrazovka tohoto tabletu má úhlopříčku 9,7 palce, stejně jako iPad Air 2 a iPad 2017. Apple je profesionál ve výrobě vysoce kvalitních obrazovek a nemá obdoby.

Povrch obrazovky je odolný proti poškrábání, protože je to důležité.

Jas obrazovky je velmi vysoký a vzhledem k vynikajícím funkcím proti oslnění bude čtení i za slunečného dne na dobré úrovni. V naprosté tmě je módní snížit jas na úroveň, která je vám příjemná. K dispozici je také automatické nastavení jasu na základě světelného senzoru.

Sytost barev je normální. Kontrast je na vysoké úrovni. Na obrazovce iPadu Pro 2018 nejsou žádné významné nedostatky. Rohy obrazovky iPadu Pro jsou zakřivené. Pravé úhly skončily. S takto velkou obrazovkou je velmi pohodlné sledovat filmy a číst knihy. Jde o tablet s velkou obrazovkou, ale samotný tablet velký není. Na stole se iPad Pro 2018 chová sebevědomě, protože neklouže. I bez pohledu na vypouklý fotoaparát tablet bez problémů leží naplocho.

Apple představuje iPad Pro jako plnohodnotnou rozpočtovou náhradu počítače. A co je na počítači nejdůležitější? Software je soubor programů systému zpracování informací a programových dokumentů nezbytných pro provoz těchto programů.



 

Spolupráce s Adobe dá jablečné společnosti velký bonus, a to plnohodnotný Photoshop a speciální program pro střih videa. To jsou prostě neuvěřitelně užitečné funkce pro lidi různých kreativních profesí, jejichž směrem je foto a video. Rychlost zpracování a kódování videa je na velmi kvalitní úrovni.

iPad Pro 2018 je určen pro aktivní práci s rozšířenou realitou pro tvorbu a používání.

Fotoaparáty na iPadu

Apple také do tabletů nainstaloval kvalitní fotoaparáty. Nechybí autofocus a stabilizace obrazu. Můžete natáčet videa a časosběry a k dispozici je dokonce funkce Slo-mo.

Pro iPad Pro jsou nabízena dvě vynikající příslušenství: klávesnice a stylus. Klávesnice plné velikosti je vždy příjemným bonusem. Ostatně díky krytu klávesnice můžete pohodlně pracovat, stejně jako s notebookem.

Klávesnice v iPadu Pro 2018 je velmi podobná té v MacBooku. Tlačítka se trochu zvětšila. Tisk je velmi pohodlný. Spousta uživatelů by chtěla mít samostatné tlačítko pro emotikony, protože bez nich to v dnešním světě nejde.

Jedinečnou funkcí, která se objevila při uvedení iPadu Pro 2018 na trh, je Apple Pencil. To je skvělá alternativa pro lidi v kreativních profesích.

Stylus byl kompletně obnoven a designéři jsou s ním spokojeni. Připevňuje se magnetem k pouzdru a drží dostatečně bezpečně.

USB Type-C není pro iPad Pro velkým bonusem. Ostatně, pokud jde o běžný flash disk, tablet tuto práci „ignoruje“, ačkoli se jedná o elementární funkci, kde by nejjednodušší tablet dokázal tento program otevřít a pracovat se soubory.

S největší pravděpodobností může připojení flash disků třetích stran vést k infekci zařízení. Z tohoto důvodu jej Apple tímto způsobem ovládá. Ale v žádném případě to není pohodlné. Samozřejmě bych si přál, aby iPad Pro uměl otevírat textové dokumenty, obrázky a videosoubory.

Apple má svůj totalitní režim s uzavřeným systémem iOS. Pokud chcete fotoaparát připojit k tabletu, fotografie se zkopírují do složky Fotoaparát. A pouze odtud může uživatel exportovat do jiných programů. Apple je prostředník.

iPad Pro má omezenou multifunkčnost. Existují také určité problémy se Safari. A pro mnoho lidí velká nevýhoda

je nemožnost sledovat YouTube ve 4K na iPadu Pro 2018, protože Apple odmítl podporovat taková videa.

iPad Pro 2018 bude při aktivním používání fungovat minimálně 9 hodin bez dobíjení. Můžete sledovat videa na YouTube, stahovat hry, dělat photoshop a pracovat po dlouhou dobu. Ale dávejte pozor na svůj zrak!

iPad Pro 2018 má nainstalovaný Liquid Retina displej, stejně jako iPhone XR. Jedná se o velmi kvalitní LCD obrazovku s černou barvou dosahující úrovní jako u OLED.

Díky Pro Motion a True Tone začal být displej vnímán jinak. Barvy jsou jemnější, ale fonty jsou ostré. Velmi cool kvalita obrazu.

 

Tento tablet obdržel Face ID. Tato funkce dokáže rozpoznat obličej v libovolné poloze (vertikální i horizontální).

 

Mimochodem odemykání pomocí Face ID na tabletu je velmi pohodlné. Stačí vzít tablet a ruce před sebe – a už je odemčeno.

 

Je důležité vědět, že tato funkce bude fungovat, pokud je vzdálenost alespoň 10 centimetrů.

 

iPad Pro 2018 nemá tlačítko Domů.

 

Ovládací centrum se nachází v pravém horním rohu. Pro otevření stačí přejet shora dolů.

 

V iPadu Pro je nainstalován nejvýkonnější čip A12X Bionic. Výrobci Applu uvádějí, že každé jádro funguje o 35 % rychleji než předchozí modely a grafika je dvakrát lepší.

 

Apple předběhl většinu současných špičkových procesorů. A tohle je opravdu velmi povedený výsledek.

 

Tak vysoká produktivita tohoto tabletu je velmi vysoká, protože, jak uvedli výrobci Apple, je ideální pro kreativní jedince: DJe, designéry, fotografy, video editory.



 

S odesíláním souborů z MacBooku do iPadu Pro je problém a s otevřeným souborovým systémem je velmi obtížné plnohodnotně pracovat.

 

Tablet téměř nic nepřetěžuje, protože chybí software a periferie, které by se mohly iPad Pro ve výkonu pracovních úkolů rovnat i s nejlevnějším MacBookem. To je velká nevýhoda na pozadí mnoha výhod.

Měli byste si koupit iPad Pro 2018 v roce 2023?

Názory na tento tablet jsou různé: někdo toto zařízení kritizuje a někdo jej naopak považuje za lepší. Pokud je tedy otázkou, zda se vyplatí kupovat iPad Pro, pak je vše individuální.

 

Závěr:

  • Pokud jste kreativní člověk: fotograf, designér, editor videa nebo DJ, pak může být tento tablet pro vás ideální. Koneckonců existuje mnoho užitečných funkcí, které se mohou hodit pro vaši profesi.
  • Můžete si také koupit iPad Pro 2018, pokud aktuálně používáte velmi starý tablet.
  • Pokud přemýšlíte, jakou velikost u tohoto modelu zvolit, doporučujeme věnovat pozornost 11palcové verzi. Je levnější, lehčí a nezabere moc místa. Vejde se do malé tašky nebo aktovky.
  • Pokud si vyberete tablet pro zábavu, konkrétně pro sledování filmu nebo videa, hudbu a stahování her, pak vám na to bude stačit i běžný iPad 2018.
  • Je také nepravděpodobné, že budete moci využít alespoň 50 % celé kapacity iPadu Pro 2018. Ještě lepší je nebrat 1 TB tablet jen tak, protože v paměti zůstane spousta nevyužitého místa .
  • Velkým užitečným bonusem pro iPad Pro 2018 je kryt klávesnice, díky kterému se můžete cítit jako za notebookem. Skvělá volba pro novináře, copywritery a ty, kteří se teprve učí.
  • Pokud chcete na svém tabletu kvalitní fotoaparát, je iPad Pro 2018 dobrou volbou. Jen málokdo vážně používá tablet jako primární fotografické zařízení.
avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
28.06.2023
vocabulary.updateblog
28.06.2023
Comments 0
Views 11
23 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: