Funkce a specifikace Apple Watch 8

Funkce a specifikace Apple Watch 8 - icoola.cz - fotografie 1

Funkce a specifikace Apple Watch 8

7. září 2023 ve 20:00 kyjevského času začala další prezentace produktů Apple, kde byly kromě nového iPhonu 14 a dalších zařízení představeny také aktualizované Apple Watch Series 8.

Rozměry a design Apple Watch 8

Pokud se budeme bavit o designu Apple Watch 8, tak ten se prakticky nezměnil, zvláště při srovnání se sedmou řadou. Nová verze hodinek téměř kompletně zdědila zaoblené pouzdro od svého předchůdce a zachovala si téměř stejné rozměry 41 a 45 milimetrů místo 40 a 44. Hmotnost a tloušťka nového Apple zařízení také zůstala na stejné úrovni – 38,8 gramů respektive 10,7 milimetrů.

Podle toho, co můžete na první pohled posoudit, je hlavním rozdílem nový výběr barev Apple Watch Series 8. Aktualizované hodinky budou k dispozici v následujících odstínech: Midnight, Starlight, Silver a Product Red.

V zásadě, pokud se podíváte na předchozí verzi Apple Watch Series 7 a jejího nástupce, můžete si je velmi snadno splést.

Displej Apple Watch 8

Displej Apple Watch 8 používá běžnou matici LTPO a displej Retina (396 x 494 pixelů ve větší verzi a 352 x 430 v menší verzi), který má kolem obrazovky malé rámečky. Hustota pixelů je 329 ppi.

Nový displej také podporuje technologii Always-On, která neustále zobrazuje nejdůležitější informace, i když hodinky aktivně nepoužíváte.

Jas nové matice je 1000 nitů a plocha obrazovky zabírá přibližně o 20 procent více než ve verzi SE.

Senzory a nové technologie Apple Watch 8

Na své prezentaci představila „apple společnost“ také spoustu aktualizovaných technologií v Apple Watch 8.

Novinka od Applu bude opět vybavena senzorem, který měří hladinu kyslíku v krvi, a také upozorní svého uživatele na zvýšený či snížený tep a bude hlídat možnost arytmie. Měření těchto dat bude mít na starosti nový senzor třetí generace.

Apple neignoroval ženskou polovinu lidstva a ke své novince přidal nový zdravotní senzor, který ženám pomůže sledovat ovulační cykly. Navíc je zde senzor, který bude hlídat teplotu pokožky, ty jsou v nových hodinkách hned dva – jeden je umístěn ve spodní části pouzdra a druhý je pod samotným displejem. Pokud věříte společnosti Apple, pak takové senzory budou schopny měřit teplotu s přesností 0,1 stupně Celsia. V noci vám bude teplota měřena každých pět sekund.

Další novinkou u appld  hodinek byla technologie nazvaná „Crash Detection“. Novinka umožňuje vašim hodinkám sledovat váš pohyb za jízdy a v případě autonehody volat na tísňovou linku a přivolat pomoc. Apple říká, že zařízení je řízeno chytrými algoritmy, které vyhodnocují data z GPS, gyroskopů a pohybových senzorů, které umožňují určit možnou nehodu. Před implementací této technologie do nového zařízení společnost studovala miliony hodin jízdy a analyzovala různé situace.

Pokud jde o procesor, aktualizované zařízení dostalo naprosto stejný, jako loňská řada 7, která se od šesté řady liší jen velmi málo. To znamená, že dojdeme k závěru, že Apple vkládá do každých následujících hodinek stejný procesor jako v předchozích.

Zabezpečení v Apple Watch 8

Novinka od Applu je vybavena stupněm krytí IP6X, který umožňuje ponořit zařízení do hloubky až 50 metrů.

Co se týče ochrany displeje, Apple se postaral o bezpečnost Apple Watch 8 tím, že je vybavil silným předním sklem a dodal jim ten správný tvar.


 

Baterie Apple Watch 8

Co se týče baterie Apple Watch 8 a její autonomie, zde „apple gigant“ slibuje 18 hodin stabilní výdrže baterie se zapnutou funkcí neustálého zobrazování na obrazovce, pravidelným sledováním fyzické aktivity a spánku.

Neobešlo se to však bez inovací. V první řadě se to týká nového úsporného režimu, během kterého Apple Watch 8 vypnou některé funkce spotřebovávající energii baterie, ale zároveň ponechají zařízení použitelné. Tento režim umožní hodinkám zdvojnásobit jejich pracovní dobu, tedy až 36 hodin.

Zajímavostí také je, že funkci úspory energie Apple implementuje do všech hodinek počínaje šestou řadou.

Mám své staré Apple Watch vyměnit za nové?

Odpověď na otázku: Mám vyměnit své staré Apple Watch? Apple opět představuje hodinky s minimálními změnami a neukazuje pokrok v této kategorii svých zařízení.

Pokud jste majitelem Apple Watch Series 7, pak rozdíl s novými téměř nepoznáte a měnit je za nové téměř nemá smysl.

Rozdíl oproti modelu šesté řady také není výrazný. Pouze malé změny v designu a velikosti pouzdra mohou způsobit, že se objeví starší verze Apple Watch.


Jaká je cena Apple Watch 8?

Během prezentace zástupci Applu oznámili i ceny nového produktu. Cena Apple Watch 8 bude odhadována na 399 dolarů za běžnou verzi a o 100 dolarů více za verzi GPS + Cellular. Je pravda, že v Česku nemá smysl kupovat druhou variantu, protože žádný český mobilní operátor zatím s Applem nespolupracoval.

Pokud hodnotíte Apple Watch 8 v dnešních českých reálicích, pak se jejich přibližná cena bude v závislosti na specifikaci pohybovat v rozmezí 11 600 - 14 800. Za předpokladu, že kurz dolaru vůči koruně se nezmění.

Kdy budou Apple Watch 8 dostupné v Česku?

Nové hodinky od „apple  giganta“ byste měli na pultech českých obchodů očekávat zhruba za měsíc. Říci přesné datum, kdy budou Apple Watch 8 ke koupi , je však poměrně obtížné.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
02.03.2023
vocabulary.updateblog
02.03.2023
Comments 0
Views 5
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: