Ekvivalent Find My iPhone ve světě Androidu

Ekvivalent Find My iPhone ve světě Androidu? Přehled služby „Najít moje zařízení“ od Googlu - icoola.cz - fotografie 1 

Je možné v nastavení najít iPhone?

Někdy si všichni majitelé iPhonů kladou otázku, zda své zařízení najdou v nastavení. Funkce Find My iPhone je poměrně populární, ale stále se mohou nacházet uživatelé, kteří o ní neslyšeli. K nalezení zařízení Phone, iPad a Mac se používá speciální aplikace s názvem „Locator“. Aby tato aplikace správně fungovala, musí být Locator nakonfigurován. Po správném nastavení budete moci najít jak ztracená zařízení, tak AirPods, Apple Watch nebo AirTag s věcí, ke které jsou připojeny. Také díky tomuto programu můžete najít kamarádovu ztracenou věc tak, že k ní vytyčíte trasu a podělíte se o svou polohu se svými blízkými.

 

Chcete-li tuto funkci povolit na vašem iPhone, musíte nejprve přejít do nastavení. Zde musíte vybrat své jméno a poté kliknout na pole „Locator“. Chcete-li sdílet data o své zeměpisné poloze, zapněte možnost Sdílet zeměpisnou polohu. Dále musíte najít možnost "Najít zařízení" a aktivovat ji kliknutím.

Může nastat situace, kdy se vaše zařízení nemůže připojit k síti. V tomto případě se musíte obrátit na možnost "Locator Network". Jde o anonymní síť chráněnou šifrováním a obsahuje miliony zařízení Apple. S jeho pomocí můžete své zařízení najít bez obav z úniku dat. Funkce Poslední poloha pomůže odeslat data o vašem zařízení společnosti Apple, když je baterie téměř vybitá. Nastavení iPhone vám také umožní najít telefon pomocí mapy. K tomu potřebujete:

  • aktivujte možnost „Geolokační služby“.
  • Jdi do nastavení"
  • vyberte "Soukromí" a poté "Geolokační služby"
  • povolit funkci „Geolokační služby“.

 

  "Locator" vám pomůže najít iPhone i další zařízení k němu připojená. Patří mezi ně AirPods, Apple Watch a Beats. Hledání těchto gadgetů bude probíhat díky vazbě na váš smartphone. V nedávných aktualizacích operačního systému iOS bylo také možné vyhledávat klíčenky AirTag a produkty jiných výrobců. To vše lze provést v nastavení geolokace.

Jak najdu své zařízení, když mám Android?

Nedávno se pro majitele Androidu objevila speciální služba, která pomáhá najít jejich zařízení. Existuje metoda, kterou lze použít v případě ztráty smartphonu, ale tato služba nebyla stažena. Tento postup má však několik nuancí: ztracený telefon musí být:

  • povoleno
  • spojené s účtem Google
  • připojený k internetu
  • k dispozici na trhu Play

Je také nutné, aby byly na smartphonu aktivovány funkce „Poloha“ a „Najít zařízení“. Šance, že se všechny tyto věci stanou, je minimální, ale je. Pokud váš telefon tyto požadavky splňuje, můžete jej najít pomocí android.com/find a svého účtu Google. Musíte se přihlásit ke svému účtu Google. Poté bude na upoutaný smartphone odesláno upozornění a na mapě se zobrazí indikátor označující přibližnou polohu telefonu. Poté můžete do smartphonu poslat zvukový signál, který na něm bude hrát pět minut. Tato funkce bude fungovat, i když je zařízení nastaveno do režimu vibrací nebo je zvuk zcela vypnutý.

Pomocí této metody můžete také zařízení uzamknout a vymazat. V prvním případě se na vašem gadgetu objeví obrazovka, kterou lze odemknout pouze pomocí grafického klíče, hesla nebo PIN kódu. Na zamykací obrazovce můžete také zanechat zprávu s textem nebo kontakty. To pomůže tomu, kdo váš telefon najde, protože díky těmto údajům bude moci nález vrátit.

Další věc, kterou můžete udělat, je úplně vymazat ztracený telefon. Díky vzdálené správě souborů jsou všechny informace trvale smazány ze zařízení. Stojí za zmínku, že data na SD kartách mohou zůstat nedotčená. Po takovém čištění přestane možnost "Najít zařízení" fungovat.

„Najít zařízení“ je aplikace od společnosti Google

Aplikace „Find My Device“ od Google je služba, která je funkčně podobná možnosti „Najít iPhone“ zabudované v iOS. Většina moderních smartphonů Android má tuto aplikaci ve výchozím nastavení nainstalovanou. Je součástí standardního balíčku aplikací od Googlu, proto si před instalací aplikace zkontrolujte, zda je ve vašem nastavení. Také se ujistěte, že služba má administrátorská práva na vašem smartphonu. Pokud se vše shoduje, není třeba aplikaci znovu stahovat z Play Marketu.

 

Jak nastavím aplikaci Najít moje zařízení?

Chcete-li začít pracovat s aplikací „Najít mé zařízení“, musíte ji nejprve stáhnout z trhu Play a nainstalovat. Poté se musíte přihlásit ke svému účtu Google. Pokud hledáte své zařízení ze zařízení někoho jiného, ​​doporučujeme přihlásit se jako host. Po dokončení procesu připojení k účtu vidíme ovládací panel zařízení.

 

Tento seznam může obsahovat až několik gadgetů. Jejich počet závisí na počtu zařízení, která jste propojili se svým účtem Google. Hlavní věc je, že ztracené zařízení má přístup k síti a je zapnuto při používání programu.

Výhodou této aplikace je možnost vyhledat ztracený smartphone pomocí osobního počítače. Pokud se vám podařilo službu spustit na telefonu, po chvíli se na obrazovce PC objeví její umístění. Tento proces by měl proběhnout po opětovné autorizaci na trhu Play.

S pomocí služby „Najít zařízení“ v systému Android tedy můžete:

  • uzamknout obrazovku heslem, klíčem nebo kódem a zobrazit na ní speciální zprávu
  • odeslat zvukový signál, který bude hlasitě přehrán na ztraceném smartphonu
  • provést úplné vyčištění souborů a vymazat všechny informace ze zařízení

Služba samozřejmě potřebuje další vylepšení, ale pokud budete postupovat podle určitých bodů, můžete najít telefon, který byl omylem ztracen.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.06.2023
vocabulary.updateblog
06.06.2023
Comments 0
Views 46
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: