Ekosystém Apple. Proč jsou všechny gadgety propojeny?

08 серпня 2023

user

Ekosystém Apple. Proč jsou všechny gadgety propojeny? - icoola.cz - fotografie 1 

Apple ekosystém je jednotný informační prostor, který spojuje všechny produkty Apple. Jde o jeden z nejlepších úspěchů společností. Ekosystém Apple otevírá uživateli mnoho výhod, demonstruje jedinečné schopnosti a jednoduché každodenní úkoly. Díky univerzální synchronizaci platí, že čím více zařízení Apple používáte, tím efektivněji funguje ekosystém jako celek.

I proto majitelé zařízení Apple téměř nikdy nepřecházejí na produkty jiných společností. A tajemstvím je, že žádný výrobce nenabízí takovou jednoduchost a komfort, které jsou implementovány pomocí synchronizačních služeb a speciálního přístupu k provozu aplikací.

Jaké jsou funkce v Apple

Funkce AirDrop se objevila před 5 lety. Dříve tato funkce nefungovala dobře, ale v dnešní době to bylo jedno z nejlepších řešení pro přenos souborů z jednoho zařízení do druhého, ale funguje pouze mezi gadgety Apple.

Princip AirDrop je velmi jednoduchý: najdete soubor, který chcete sdílet, stisknete tlačítko sdílení a vyberete příjemce, který je poblíž. Pomocí této funkce můžete posílat snímky obrazovky pro články, fotografie, dokumenty. Můžete také AirDrop obrovské soubory PSD o hmotnosti více než 4 GB a zabere to asi tři minuty.

Na rozdíl od tradičních PC, kde se uživatel zabývá soubory a složkami, majitel počítače Mac pracuje s aplikacemi a dokumenty, které jsou umístěny v úložišti jeho aplikace. S příchodem cloudové služby iCloud se výhody ještě prohloubily. Stačí přejít do aplikace z libovolného zařízení a pokračovat v pozastavené práci.

iCloud je služba, která umožňuje synchronizovat práci různých zařízení Apple. Svou aktivitu ale ukazuje pouze při použití několika miniaplikací. Koneckonců, služba iCloud plní svou funkci jako jedinečný mediální hub, který propojuje různá zařízení.

Synchronizace hesel Wi-Fi je jednou z jedinečných funkcí webového ekosystému. Pokud jste zadali heslo Wi-Fi na jakémkoli zařízení Apple, bude se synchronizovat se všemi vašimi zařízeními prostřednictvím iCloud. Poté se všechny vaše gadgety automaticky připojí k této síti.

 

Kromě toho můžete své heslo sdílet s ostatními uživateli, i když si heslo nepamatujete.

Dříve byl hlavním místem pro ukládání jakýchkoli informací stolní počítač, nyní může tuto funkci provádět i jednoduchý gadget. Můžete využít volných 5 GB volného místa a po jeho zaplnění si pronajmout tolik místa, kolik potřebujete pro pohodlnou práci. Bez ohledu na to, kde se nacházíte, ke svým souborům máte vždy přístup. Službu lze používat pomocí aplikace na jakémkoli zařízení Apple i přes rozhraní webového prohlížeče.

Princip synchronizace gadgetů

Pokud máte několik zařízení Apple, můžete začít pracovat s dokumenty na jednom zařízení a pokračovat na jiném. Tedy funkce „non-stop“.

Píšete si například poznámky na svém smartphonu a chcete pokračovat na počítači a není těžké jen kliknout na ikonu poznámek s ikonou smartphonu – tuto poznámku máte okamžitě otevřenou kurzorem na stejném místě.

Pomocí synchronizace a zálohování můžete využívat zakoupené aplikace, hudbu a filmy z libovolného vašeho gadgetu. Můžete synchronizovat jakákoli data, počínaje záložkami a konče nastavením aplikace.

 

Pokud si kupujete nový smartphone nebo tablet, je lepší rychle přenést všechna nastavení a telefonní seznam. Díky funkcím ekosystému Apple můžete snadno ušetřit svůj čas.

Cloudová schránka

Pokud zapnete funkci zálohování, všechny potřebné informace z vašeho zařízení se uloží do „cloudu“. I když náhle ztratíte svůj gadget, můžete snadno přesunout všechna data do nového zařízení. Dejte si pozor na ztrátu důležitých kontaktů a telefonního seznamu, protože tyto informace mohou být v některých případech důležitější než ztráta gadgetu.

Cloudová schránka je velmi jednoduchá a užitečná funkce pro zařízení Apple připojená k iCloudu. Zkopíroval text, soubor nebo obrázek na jeden smartphone, v té době vzal druhý a vložil jej. Při vkládání z cloudového úložiště se zařízení trochu „zpomalí“, ale stále je to rychlejší než kopírování dat do „cloudu“ nebo přeposílání přes messengery.

Každý, kdo rád hodně fotí a natáčí videa, zná problém kopírování mediálních souborů ze zařízení do počítače. V ekosystému Apple nebudete muset ztrácet čas navíc, protože všechna data se automaticky ukládají do Photoflow (synchronizované ukládání mediálních souborů). Fotoaparátem svého smartphonu můžete pořídit fotografii nebo video a výsledek okamžitě uvidíte na obrazovce počítače. Skvělý způsob, jak uchovat vzpomínky!

O této funkci ekosystému Apple slyšel jen málokdo. Můžete přijímat hovory nebo zprávy z MacBooku, které přijdou do vašeho smartphonu. To může být užitečné, když pracujete na počítači a nechcete přepínat pozornost k telefonu.

Principy práce s Fotopotokem jsou implementovány také v systému interakce s dokumenty. Na jednom zařízení můžete vytvořit dokument a pokračovat v práci na jiném. Nejdůležitější je, že nemusíte vytvářet mnoho kopií, ve kterých se snadno ztratíte! Snadno a pohodlně pracujte s dokumenty kdykoli.

Další velmi důležitou funkcí iCloudu je lokalizace zařízení pomocí geolokace. Můžete si také předem zablokovat telefon nebo tablet, smazat data nebo napsat zprávu, která se objeví na obrazovce ztraceného gadgetu. Pokud se vám nedaří získat telefon zpět, můžete si na novém zařízení alespoň aktualizovat své osobní údaje díky synchronizaci a zálohování.

 

Ekosystém Apple zahrnuje několik typů zařízení: notebooky, telefony, tablety a hodinky. Všechny jsou navzájem propojeny díky iCloudu. Osobní údaje nyní nejsou vázány pouze na jedno zařízení, což uživatelům otevírá neviděné rané příležitosti.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
08.08.2023
vocabulary.updateblog
08.08.2023
Comments 0
Views 49
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: