E-Apocalypse - nejnovější a smrtící odpad

E-Apocalypse - nejnovější a smrtící odpad - icoola.cz - photo 1

Jemný, sluncem prohřátý písek. Šumění vln, které tiše hladí pobřeží oceánu. A najednou - mrtvola obří ryby které z tlamy vypadává plastový zbytek. Typický záběr z hororu?! Ale ne - děsivá realita. Ostatně čím dál častěji takto umírají hlady chudáci velryby, které mají žaludky zaneřáděné umělým odpadem! Lze si jen představit, jak umíral nešťastný oceánský tvor, ktery spolkl tyto strusky, bezmocný vytáhnout ze sebe vražedné odpady lidské výroby! A kolem něho honstále lákal tak bohatý svět mořské potravy (i když je známo, že značné množství mikroplastů již se usazuje ve vodním planktonu, kterými se rybičky živí. A tak pokračuje koloběh zkázy pro flóru a faunu Země).

Smutek

Pamatuji si pobouření z puvodu zákonu, který od 10. prosince loňského roku omezoval používání jednorázových plastových tašek! Zdálo by se, v čem je problém - koupíte si biologicky rozložitelnou nádobu a používáte ji podle libosti?! Zvláště pokud  cenou otázky je život planety! Ale obyčejný člověk, který je zvyklý na vymoženosti, si už bez těchto tašek nedokáže představit život. ...(bez těchto tašek, pytliku, brašnu a torb)

Touha

Dobře, tohle je každodenní život. Ale kdo by se divil - kam dát zastaralý počítač, nebo do kterého z třídících kýblů vyhodit model iPhonu nebo jak zlikvidovat rozbitý monitor či tiskárnu??? Kde je to gigantické smetiště, kam můžete s čistým svědomím posílat použité prvky „špičkové technologie“?

Trápeni

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
26.10.2022
vocabulary.updateblog
27.10.2022
Comments 0
Views 7
31 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: