CZK

Co může zničit váš gadget?

Co může zničit váš gadget? - icooola.cz - fotografie 1 

Pravděpodobně každý člověk měl problémy s gadgetem. I když telefon používáte opatrně, k některým poruchám může dojít i bez znalosti důvodu. Proto vám doporučujeme, abyste věnovali pozornost tomu, co může způsobit problémy s vaším smartphonem.

 

Nikdy nevypínejte gadget

Většina lidí svůj smartphone nikdy nevypne, ale aby fungoval po dlouhou dobu, je to nutnost. Telefon se doporučuje alespoň jednou v neděli vypnout. A to bude velký bonus pro vaši baterii.

 

Problémy s čistotou smartphonu

Nezapomeňte telefon vyčistit. Displej je potřeba otřít vlhkým hadříkem a nabíjecí port a konektor pro sluchátka lze vyčistit párátkem, protože se tam mohou dostat drobky a způsobit problémy s telefonem.

Vždy na Wi-Fi a Bluetooth

Je lepší vypnout funkce, které v tuto chvíli nepoužíváte, protože to přebírá náboj telefonu a škodí mu.

Použití falešné nabíječky

Nabíječky se samozřejmě mohou špatně umístit nebo ztratit a někdy většina lidí nevidí problém v nákupu falešné, aby si nabili svůj smartphone, natož vyhozené peníze. To ale raději nedělejte, protože neoriginální nabíječky mohou váš smartphone snadno poškodit, což si v budoucnu vezme ještě více peněz za opravy.

Vždy mějte zapnutá oznámení push

Časté zprávy ničí baterii a obrazovku telefonu. Je lepší povolit push notifikace pouze aplikacím, které potřebujete, abyste šetřili energii telefonu na co nejdelší dobu.

 

Použítí smartphonu v třeskutých mrazech

Pokud je venku krutá zima (například -20 stupňů Celsia), pak v tuto chvíli svůj smartphone nepoužívejte, protože není určen k práci při takové teplotě. Také silné teplo je nebezpečné pro provoz takového zařízení.

 

 Nabíjní telefonu celou noc

Dělá to téměř každý, ale ne každý ví, že nabíjení gadgetu na 100 % je škodlivé. Smartphone se doporučuje nabíjet na 95-98 % a pak vám vydrží mnohem déle.

 

Nenechte baterii vybít "do konce"

Je vhodné nevybíjet baterii smartphonu, ale není to vždy možné, protože telefon se nemusí vždy vybít ve vhodnou chvíli. Odborníci ale doporučují jednou za dva měsíce uvést baterii na 0 %. Už to nedělej!

 

Telefon bez hesla

Přejděme k zabezpečení vašeho smartphonu. Pro ochranu vašich osobních údajů je vyžadováno heslo. Koneckonců, existuje mnoho podvodníků, kteří mohou ukrást telefon a používat jej. Navíc ukradený telefon s heslem má větší šanci na vrácení.

 

Při chůzi mějte telefon vždy v ruce

Gadget lze snadno ukrást z vašich rukou, a to není jediná věc, která se může stát. Vždyť vám také může vypadnout z rukou na asfalt nebo do louže. Buďte proto opatrnější a opatrnější!

Před spaním dejte telefon pod polštář

A dělají to zejména, když nabíjejí svůj gadget. A to značně přehřívá telefon a jeho baterii, což způsobuje značné škody. Nechte svůj gadget na chladnějším místě.

 

Toto jsou hlavní důvody, které mohou vážně poškodit váš telefon, takže vyvodte závěry.

 

Používání smartphonu v mrazu

Chtěl bych věnovat pozornost používání smartphonu v mrazu. Nechte si pár tipů.

  1. Ochrana pro smartphone. Pro začátek je potřeba mít svůj gadget v kapse nebo na jiném uzavřeném místě, aby „nezamrzl“.
  2. Opatrně se sněhem! Sníh je voda, takže když se dostane do vašeho smartphonu, může způsobit spoustu problémů. Za těchto povětrnostních podmínek se také vyhněte telefonování.
  3. Použijte kryt. Koneckonců, poskytne dodatečnou ochranu vašemu smartphonu.

Ochrana vašeho smartphonu před viry

Mnoho lidí se také zajímá o ochranu svých smartphonů před různými viry, protože na internetu je jich mnoho. Nepodceňujte telefonické viry, protože mohou způsobit problémy.

Na stahování neoficiálních aplikací si musíte dávat větší pozor. Pokud například přejdete na určitou stránku a poté se zobrazí zpráva, že vaše zařízení obsahuje viry a musíte následovat odkaz ke stažení antiviru, v žádném případě byste to neměli dělat. Koneckonců je to virus.

 

Jak zjistit, že váš smartphone má virus?

Viry jsou izolovanější, nemohou se rozšířit do celého systému. Všechny aplikace v AppStore a PlayMarket jsou kontrolovány na přítomnost virů. Pokud jste však nainstalovali aplikaci z neověřeného zdroje, existuje možnost, že se může jednat o virus. A pak se to může projevit abnormálním fungováním gadgetu. Někdy dokonce hackeři mohou hacknout aplikaci, kterou vydala důvěryhodná společnost.

Nejjednodušší způsoby, jak pomoci vašemu gadgetu zlepšit jeho výkon:

 

  • vymazat historii a data v prohlížeči;
  • restartujte telefon.

Jak chránit svůj smartphone před viry?

 

  • pravidelně aktualizujte svůj telefon;
  • nestahujte aplikace z pochybných zdrojů;
  • nesledujte odkaz.

Chceme vás také informovat o nalezení odcizeného smartphonu. Jaké jsou metody vyhledávání a vracení. Krádež telefonu totiž může být pro každého velmi nepříjemným okamžikem.

Svůj telefon si můžete přepojistit ještě před odcizením nebo ztrátou. U iPhonů můžete zapnout režim Ztracený v Find My iPhone na iCloud.com. A poté je na vaši e-mailovou adresu odeslán potvrzovací e-mail. Poté nahlásíte ztrátu a všechny vaše platební funkce, údaje o vaší kreditní kartě a vše ostatní bude nejprve deaktivováno.

 

Budete také moci vidět aktuální polohu vašeho iPhone.

 

Proto se doporučuje mít ve smartphonu aplikaci „Najít iPhone“.

 

Návrat telefonu samozřejmě nemůže nic slíbit.

 

Druhým způsobem je kontaktovat policejní služebnu. Budete muset napsat prohlášení a poskytnout důkaz, že telefon je váš.

 

Čtěte také: Jak nabíjet iPhone rychleji.

 

Buďte proto se svým smartphonem opatrnější. Při jeho používání dodržujte jednoduchá pravidla. A přejeme vám, aby telefon fungoval dlouho a bez zbytečných problémů!

Vase hodnoceni: