Co je lepší vybrat Apple TV nebo Smart TV

Co je lepší vybrat Apple TV nebo Smart TV - icoola.cz - fotografie 1 

Poměrně dlouhou dobu používám Smart TV, což je doplňková funkce mé televize. Tato funkce umožňuje volný přístup k internetu, používání programů nabízených výrobcem atd. Ale protože čas rychle plyne a technický vývoj jde s ním, dá se tušit, že za deset let mi tato funkce už bude fungovat velmi, velmi špatně. A i když bylo všechno v pořádku, vždy jsem si myslel, že set-top box Apple TV jsou jen vyhozené peníze, ale poté, co jsem jej začal používat, jsem litoval, že jsem si ho nekoupil dříve, když přestala fungovat naše funkce Smart TV.

Když nás samotný Youtube informoval, že s dalšími aktualizacemi jej již nebudeme moci používat, byli jsme v šoku.

A uvědomili jsme si, že naše televize už úplně selhala a hlavně funkce Smart TV, dlouho jsme hledali analogy a nechtěli mít problémy s dalším novým set-top boxem. Přátelé nám doporučili koupi Apple TV. Vždy jsme si mysleli, že účelem tohoto set-top boxu je prostě udělat z obyčejné televize chytrou, ale po použití chápu, že Apple TV je desetkrát lepší než Smart TV.

V čem je Apple TV lepší než Smart TV?

Do týdne notifikace z Youtube nenávratně zmizela, tohle byla první taková dobrá zkušenost, protože jsem si myslel, že když už se TV neaktualizuje tak to žádný set-top box nezmění, ale mýlil jsem se.

U set-top boxu od Applu nemůže docházet k vypínání programů. I u set-top boxu třetí generace, který funguje na bázi vlastního firmwaru, není třeba hovořit o současné základně tvOS, bude fungovat ještě mnoho let, protože jej společnost udržuje relevantní a poskytuje přístup roky na stejném YouTube. Samozřejmě na něj nelze instalovat různé aplikace, ale není to proto, že by set-top box již ztrácel aktualizace, ale pouze proto, že s tím výrobce na samém začátku nepočítal. Pokud se budeme bavit o novějším set-top boxu, pak jde o Apple TV 4. Jde o nástupce set-top boxu třetí generace. Už má takovou možnost vybrat si ze široké nabídky a stáhnout si do televize všechny potřebné aplikace, u kterých se nebudete muset bát, že je po letech přestanete používat nebo že aktualizace toho či onoho set-topu box již nebude tímto set-top boxem podporován.

Design Apple TV

Tato konzole je poměrně stylizovaná a doplní každý interiér. Apple TV se skládá z matné spodní a horní části a po stranách je elegantně doplněna lesklými vložkami. Pokud máte rádi přesné pořadí, pak mějte na paměti, že právě na těchto lesklých vložkách budou otisky prstů nejvíce vidět. Box set-top boxu obsahuje čtyři konektory, a to:

  • USB-C
  • HDMI
  • Ethernet
  • konektor pro napájecí kabel.

Apple TV je také dodávána s dálkovým ovládáním, které lze používat na dálku. Velmi se liší od všech dálkových ovladačů na trhu. Dálkové ovládání je vybaveno dotykovým panelem, jeho použití je velmi pohodlné, když chcete přetočit fragment filmu nebo videa. Vzhledově kombinuje dálkové ovládání futuristický design a baterie vydrží několik měsíců.

Design chytré televize

Pokud potřebujete nepříliš stylový set-top box, pak můžete zvolit Smart TV, nekladou velký důraz na design, ale snaží se pokaždé přidávat další a další nové funkce.

 

Ale využijete je? Vývojáři Smart TV již přidali novou funkci hlasového ovládání namísto dálkového ovládání. Když jej ale začnete používat, ne vždy vám jasně rozumí nebo nedokáže do vyhledávacího dotazu zadat, co jste chtěli. Disponují také dálkovým ovládáním, které se vzhledem nijak neliší od běžného dálkového ovládání televizoru. Pokud často využíváte USB port, pak se raději zaměřte na Smart TV, většina z nich má minimálně tři konektory.

Vlastnosti Apple TV

Vestavěná vnitřní paměť v pouzdře je 32 GB a to bude stačit na instalaci všech potřebných aplikací pro celou rodinu, ale pokud máte pocit, že vám paměť nestačí, má společnost k dispozici i set-top box s vnitřní pamětí 64 GB RAM. Procesor Apple TV A8 s 64bitovou architekturou. Set-top box se také může pochlubit prostorovým zvukem Dolby Digital Plus 7.1. A vše, co souvisí s videem, má nadstavbu Full HD 4K – ta je ale až v nové verzi, ty starší se zobrazují v obvyklém formátu.

 

Výhody Apple TV:

  • Hladké rozhraní během používání.
  • K dispozici je synchronizace s ostatními zařízeními Apple.
  • Připojení na pár kliknutí.
  • Minimalistický a moderní design, který se bude hodit do každého interiéru.
  • Pokyny v ukrajinském jazyce a všechny další informace.
  • Možnost stahování různých aplikací.

Nevýhody Apple TV:

  • Náklady, musí být dobře vynaloženy.
  • Ne všechny konzole podporují 4K video, pouze ty nejnovější.

 

Charakteristika Smart TV

Tady je to těžké srovnávat, jelikož Smart TV set-top boxů je v současnosti na trhu poměrně dost. Pro příklad si vezměme set-top box od značky Xiaomi Mi Box S. Proč právě tento? Ostatně jde o nejoblíbenější na trhu set-top boxů s operačním systémem Android. Tento set-top box vám také dává spoustu možností ve světě videí, her a dalších aplikací. Jako doplňkovou funkci můžete poslouchat audioknihy a hudbu.

Nevýhody:

  • RAM zabírá 2 GB.
  • Vnitřní paměť dosahuje pouze 8 GB.

Klady:

  • Set-top box funguje na Androidu 8.1.
  • Video obsah se zobrazuje ve Full HD.
  • Podporuje mnoho různých formátů, jmenovitě RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D, MP3, APE, Flac, JPG, BMP, GIF, PNG, TIF.
  • Vestavěné Wi-Fi.
  • Video můžete na dálku vysílat z telefonu, tabletu nebo notebooku.
  • Rychlý přenos dat.

 

Stojí Apple TV za to? 

Apple TV dokáže zachránit jakoukoli televizi a udělat ji „chytrou“. Takový set-top box se může hodit i k televizi, která ani nebyla určena k využívání jiných služeb, kromě sledování televize. Nebo, jako já, váš televizor jednoduše přestal aktualizovat a všechny programy přestaly být podporovány. S Apple TV se nebudete cítit ani se bát, co se s vaší televizí stane za pár let. Ostatně i sám Apple vám garantuje, že aktualizace budou vycházet vždy.

Set-top box Apple TV může také sloužit jako resuscitátor pro televizory. Protože se snadno vypíná, můžete si jej vzít s sebou k přátelům nebo příbuzným, aby mohli používat aplikace nebo sledovat filmy. Také nemusíte přemýšlet, zda se vejde do starých televizorů, stačí vědět, zda je tam USB port.

 

Samozřejmě, že cena takového set-top boxu není levná, ale je mnohonásobně výhodnější si ho koupit, než si koupit nový televizor, který stojí tolik jako několik Apple TV.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.06.2023
vocabulary.updateblog
06.06.2023
Comments 0
Views 12
19 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: