Co dělat, když telefon detekuje nabíjení, ale nenabíjí se?

Co dělat, když telefon detekuje nabíjení, ale nenabíjí se? - icoola.cz - fotografie 1 

Co dělat, když telefon detekuje nabíjení, ale nenabíjí se?

Většina majitelů chytrých telefonů nabíjí svá zařízení každý den. Někteří však mohou čelit zvláštní situaci. To je případ, kdy zapojíte telefon do nabíječky a zobrazí se její detekce, ale úroveň baterie se časem nezvýší. Co to znamená a co lze v takové situaci dělat?

Stáhněte si aplikaci, abyste se ujistili, že nabíječka funguje

Na Google Play a App Store najdete aplikace, které dokážou analyzovat proces nabíjení vašeho smartphonu. Příkladem takového programu je Ampere. Aplikace ví, kolik energie se při nabíjení spotřebovává, takže můžete snadno zkontrolovat, zda se váš smartphone vůbec nabíjí. Barevné signály ukazují, zda se úroveň nabití baterie aktuálně zvyšuje nebo snižuje a s jakým energetickým tokem zařízení pracuje. Pravděpodobně se ukáže, že i přes alarm nabíjení je napájení tak nízké, že ho zařízení na svou práci prostě spotřebovává víc.

Vyměňte baterii za novou

Nejčastější příčinou situace, kdy telefon vidí nabíječku, ale nenabíjí, je jednoduše vadná nebo zastaralá baterie. Baterie už prostě není schopna uchovat tolik energie jako dříve. V takovém případě je lepší vyměnit baterii co nejdříve, protože vadná baterie se může nafouknout nebo vytéct a způsobit mnohem větší poškození uvnitř smartphonu. Bohužel většina nových telefonů nemá možnost výměny baterie. Pravděpodobně vám tedy nezbude, než navštívit servis nebo ještě lépe využít záruční dobu, pokud je váš telefon stále v záruce.

Změňte nastavení telefonu

Optimalizace nastavení baterie může ovlivnit životnost baterie více, než si myslíte. Zatímco nové smartphony jsou automaticky optimalizovány pro úsporu energie, starší telefony mohou při spouštění nových aplikací fungovat mnohem hůře. V důsledku toho se energie uložená v baterii nevhodně rychle spotřebovává, zvláště pokud neustále používáte všechny doplňkové funkce smartphonu. Mezi typické funkce, které to mohou způsobit, patří připojení Bluetooth, Wi-Fi nebo NFC. Pokud telefon nemůžete nabíjet, i když je připojen k nabíječce, zkuste zvolit vlastní nastavení úspory energie.

Pokud se ukáže, že problém s nenabíjením telefonu nastal během aktualizace softwaru, možná budete muset obnovit starší verzi Androidu. Stejně tak, pokud si nepamatujete, kdy jste naposledy aktualizovali software telefonu, vyplatí se aktualizovat. Mějte však na paměti, že instalace nejnovější verze operačního systému nemusí být u starších modelů chytrých telefonů vždy úspěšná a bezproblémová.

Zkontrolujte nabíjecí kabel a AC zásuvku

I když váš smartphone signalizuje, že je připojen k nabíječce, vyplatí se zkontrolovat provozuschopnost všech komponentů. Nejprve se ujistěte, že nabíječka nabíjí, když je připojena k jiné zásuvce. Zkontrolujte také nabíjecí příslušenství, zda není poškozené. Může být například prasklina na adaptéru nebo někde přerušený kabel. Zkontrolujte také nabíjecí zásuvku a nabíjecí konektor na telefonu, které mohou být zdeformované. Pokud si všimnete, že zástrčka snadno vyklouzává ze zásuvky, může to být příčinou problému s nabíjením. Také v této situaci je nejlepší vyměnit nabíječku za novou. Před nákupem nové nabíječky se však ujistěte, že nabíjecí port telefonu je bez prachu a nečistot, a pokud je zanesen, velmi opatrně jej vyčistěte..

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
07.03.2023
vocabulary.updateblog
07.03.2023
Comments 0
Views 154
9 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: