Co dělat, když iPhone nezobrazuje čas správně?

Co dělat, když iPhone nezobrazuje čas správně? - icoola.cz - fotografie 1

Co dělat, když iPhone nezobrazuje čas správně?

iPhone si v operačním systému automaticky nastaví správný čas, který je většinou nedílnou součástí displeje. Může se však stát, že se čas na vašem iPhonu nezobrazuje správně. Co může být příčinou takové situace a co v tomto případě dělat?

Ujistěte se, že používáte nejnovější verzi iOS

Pokud váš iPhone nezobrazuje správný čas, obvykle je na vině zastaralá verze iOS. Možnost stažení aktualizace můžete zaškrtnout v obecném nastavení operačního systému v záložce „Aktualizace“. Během aktualizace budete muset připojit telefon k nabíječce a připojit zařízení k síti Wi-Fi. Teprve poté pokračujte v instalaci dostupné aktualizace.

Zkontrolujte čas na synchronizovaném počítači

V některých případech může iPhone zobrazovat nesprávný čas, protože se synchronizoval s počítačem, který také neukazuje správný čas. V takovém případě musíte nejprve v počítači nastavit správný čas. iPhone se poté automaticky aktualizuje a vy nebudete muset měnit žádná nastavení.

Změňte nastavení iPhone

Špatný čas na vašem iPhonu může být způsoben i ručním nastavením času. Automatické nastavení data a času si můžete zapnout v obecných nastaveních iPhonu. Telefon pak automaticky nastaví čas podle časového pásma, ve kterém se právě nachází. V tomto případě je dobré nastavit si na iPhonu souhlas s polohou, protože jen tak může zařízení určit vaši polohu. Můžete to udělat tak, že přejdete do nastavení ochrany osobních údajů, vyberete služby určování polohy a systémové služby a povolíte nastavení časového pásma.

Manuální nastavení času

Někdy může být nutné vypnout funkci automatického nastavení data a času. Obvykle se vám to může stát při návštěvě určitých částí světa. V tomto případě může být užitečné nastavit čas ručně. Vše, co k tomu musíte udělat, je přejít do obecného nastavení, vybrat sekci data a času a vypnout možnost automatického nastavení. Teprve poté budete moci ručně zadat časové pásmo a správný čas.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
02.03.2023
vocabulary.updateblog
02.03.2023
Comments 0
Views 6
5 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: