Co dělat, když iPhone nevidí sim

Co dělat, když iPhone nevidí sim - icoola.cz - fotografie 1 

V první řadě je iPhone určen pro volání a až poté pro jiné účely. K tomu musí být v něm nainstalována SIM karta. Navzdory skutečnosti, že produkty společnosti Apple jsou vysoce kvalitní a spolehlivé, často se objevují určité druhy problémů.

Někdy smartphone prostě přestane vidět sedm. To se může stát z různých důvodů. Chcete-li tento problém vyřešit, musíte nejprve najít jeho zdroj.

Proč iPhone nevidí SIM kartu, hlavní důvody

Není neobvyklé, že iPhone při aktivním používání přestane vidět sedmičku. To se děje z několika důvodů, které mohou určit zkušení specialisté servisního střediska. Jak ukazuje praxe, ve většině případů je příčina způsobena vnějšími faktory a ve výjimečných případech - softwarovými chybami nebo neopatrným používáním.

 

Je třeba poznamenat následující důvody:

  1. Silný náraz nebo pád. Mnoho lidí je zvyklých si myslet, že vnější obal gadgetu nebo jeho obrazovka se při pádu poškodí. Ve skutečnosti může pád vést i k vnitřním problémům. Náraz může poškodit hardware SIM karty.
  2. Vlhkost Nejen starší modely, ale i iPhone 12 ztrácí signál v případě nadměrné vlhkosti. I když je váš gadget chráněn před vlhkostí, neznamená to, že může plavat ve vodě celé hodiny. Existují specifická omezení, která je třeba dodržovat.
  3. Zastaralé sedm. Pro ty, co nevědí, simka má i vlastní datum spotřeby. V průběhu let se opotřebovává, zejména pokud je často instalován v různých telefonech. Je docela možné, že ochranný povlak čipu prostě odešel. To je důvod, proč sim přestane správně fungovat.
  4. Uzamčené zařízení. Takový problém se často vyskytuje u smartphonů, které byly zakoupeny v zahraničí nebo z druhé ruky.
  5. Důsledky obnovy. Často se stává, že při nesprávné instalaci iOS nebo nefunkční verzi Jailbreak gadget jednoduše nevidí SIM kartu.

Pokud iPhone nevidí SIM kartu, neměli byste okamžitě panikařit. Ve většině případů můžete tento problém vyřešit sami. V každém případě existují speciální servisní střediska.

Mechanické poškození iPhonu

Velmi často iPhone nevidí SIM kartu kvůli různým typům poškození. Může to být:

zima;

velká zátěž:

nesprávná demontáž a montáž gadgetu.

 

S největší pravděpodobností došlo k poškození jednotlivých kontaktů. V tomto případě pomohou odborníci vyřešit problém.

 

Při jakémkoliv mechanickém poškození se čtečka karet, kde se SIM karta vkládá, může jednoduše zatřást. Může se také poškodit přistávací část slotu. Nejčastěji se to stane, když je tento prvek nainstalován nesprávně a nedbale. Abyste tomu zabránili, musíte vždy zajistit, aby štěrbina pevně seděla. Chcete-li to provést, musíte jej otevřít výhradně pomocí speciálního klíče, který je součástí sady. Je přísně zakázáno používat jiné předměty třetích stran.

Pokud se rozhodnete tento problém odstranit sami a vyměnit slot, pak nezapomeňte, že je lepší zakoupit originální díly ve specializovaných prodejnách. V opačném případě můžete skončit s padělkem.

 

SIM karta pro iPhone je zastaralá

Bohužel to málokdo ví, ale SIM kartu je potřeba měnit každých pět až sedm let. Jde o to, že i tento objekt má své datum expirace. Na tomto pozadí často začínají komunikační problémy. Zda je to opravdu problém, si můžete ověřit doma. Chcete-li to provést, musíte si vzít další SIM kartu vhodné velikosti a zkontrolovat fungování gadgetu.

Připomínáme, že každý model iPhonu má svůj vlastní formát. Může to být:

  • Standard;
  • micro-SIM;
  • nano-SIM.

 

Podobné problémy se často vyskytují u těch, kteří často přesouvají SIM karty do jiných telefonů. V průběhu času se kontaktní dráhy opotřebovávají a opotřebovávají. Na jejich povrchu se začnou tvořit malé, sotva patrné škrábance. Právě oni zasahují do plného provozu mapy.

V takovém případě musíte požádat o pomoc v salonu mobilních telefonů a vzít si duplikát. Někteří operátoři to dělají zdarma, jiní si mohou účtovat peníze. Získání duplikátu má své výhody:

  • bonusy a peníze na účtu jsou vedeny;
  • telefonní číslo je uloženo, takže se nemusíte bát, že přijdete o své přátele nebo kolegy v práci;
  • tarif a všechny placené služby od operátora budou uloženy.
  • Pokud poté váš gadget stále nevidí SIM kartu, musíte přemýšlet o problémech samotného zařízení. Odneste jej do servisního střediska, kde odborníci najdou a odstraní příčinu poruchy.

Do Iphonu se dostala vlhkost

Nikdo není v bezpečí před faktem, že telefon může při dešti nechtěně spadnout do vody nebo zmoknout. V takovém případě musíte jednat co nejrychleji, jinak se kontakty SIM zoxidují a telefon jednoduše neuvidí SIM kartu.

Navzdory tomu, že většina moderních modelů má speciální ochranu proti vlhkosti, žádný iPhone nezaručí 100% voděodolnost. Některá zařízení propouštějí vodu, což v budoucnu vede k uzavření štěrbin. Tento problém můžete ve většině případů vyřešit pouze s pomocí mistrů. Vysuší váš gadget pomocí speciálního vybavení.

 

 

Zároveň existuje několik pravidel, která je třeba v nouzové situaci dodržovat:

  • Dostáváme simku ze slotu. Pokud ještě není zcela žlutá je nutné  čip opatrně otřít vatovým tamponem předem namočeným v alkoholu;
  • vložte gadget do misky s rýží. Jde o to, že dokonale absorbuje přebytečnou vlhkost;
  • pokud máte speciální nástroje, musíte telefon rozebrat a odstranit z něj veškerou přebytečnou tekutinu. Gadget byste měli nechat několik hodin v rozloženém stavu.
  • Samotné zařízení vám řekne, že vlhkost je důvodem, proč IPad nebo iPhone nevidí SIM kartu. Horní část slotu jednoduše zčervená. V tomto případě budou moci poruchu odstranit pouze odborníci.

 

Uzamčený model iPhone

V tomto případě není problém v SIM, ale v samotném smartphonu. Mnozí se chtějí stát vlastníky iPhone, ale bohužel jen málo lidí má takovou finanční příležitost. To je důvod, proč mnoho lidí nakupuje gadgety na internetu nebo ručně za nízkou cenu. Tím se stáváte majitelem nekvalitního smartphonu, který má postupem času vážné problémy s provozem. Samozřejmě se dá koupit i dobrý telefon. Jednoduše řečeno, jde o banální loterii a nikdo neví, jestli bude mít tentokrát štěstí nebo ne.

Velmi často se v takových případech na obrazovce objeví chyba iPhone „SIM karta je neplatná“. Abyste se nedostali do pasti podvodníků, musíte před nákupem okamžitě zkontrolovat, zda je gadget uzamčen nebo ne. Nejprve musíte okamžitě zkontrolovat IMEI. Sériové číslo musí být stejné jak na krabici, tak v samotném zařízení. Bohužel se stává, že ani speciální ověřovací stránky někdy nemohou tento bod určit.

 

Simka jako první ukáže na zamčený telefon. Po zapnutí zařízení vydá chybu komunikace. Tento problém pomůže vyřešit pouze servisní středisko. Existuje samozřejmě mnoho způsobů, jak si můžete zamčený telefon opravit sami doma. Doporučujeme to nedělat. Je lepší svěřit tento postup odborníkům.

Problémy s firmwarem

Není neobvyklé, že telefon přestane vidět SIM kvůli zastaralé verzi firmwaru. Zda je to pravda, můžete zkontrolovat blikáním. Můžete se vrátit ke starší verzi nebo upgradovat na nejnovější verzi. Odborníci doporučují v tomto případě neriskovat. Pokud například gadget fungoval perfektně před aktualizací systému, je lepší se k němu vrátit. Nikdo nemůže zaručit, že práce bude dokončena na nejnovější verzi.

Flashování iPhonu je snadné i doma. K tomu budete potřebovat počítač se systémem macOS nebo Windows s nainstalovaným oficiálním nástrojem iTunes. Dále byste měli postupovat podle následující sekvence akcí:

Gadget připojíme k počítači přes originální USB kabel. Nyní čekáme, až to iTunes rozpozná;

nyní hledáme ikonu vašeho gadgetu v nabídce. Nachází se na horním panelu;

klikněte na tlačítko "Obnovit". Nachází se v pravé části okna.

Poté začne blikat. Zabere to několik minut. Po dokončení byste měli zařízení odpojit od počítače a zkontrolovat jeho provoz. Nejprve věnujte pozornost definici sedmi.

Selhání v obecných nastaveních iPhone

Velmi často se stává, že smartphony Apple přestanou vidět SIM kartu kvůli banálnímu selhání v nastavení. Řešení tohoto problému je snadné - musíte resetovat nastavení a poté začne mobilní připojení správně fungovat. To se provádí následujícím způsobem:

  • restartujte zařízení;
  • Jdi do nastavení";
  • otevřete kartu "Hlavní";
  • vyhledejte část „Obnovit nastavení sítě“ a klikněte na „OK“.

Závěr: co dělat, pokud na iPhone není žádná síť?

Na otázku, co dělat, když na iPhonu není žádná síť, doporučujeme následující kroky:

 

 

  • ujistěte se, že jste v servisní oblasti vašeho mobilního operátora;
  • aktualizujte systém gadgetů na nejnovější verzi;
  • zapnout a po patnácti sekundách vypnout režim "V letadle";
  • restartujte iPhone;
  • aktualizovat parametry mobilního operátora;
  • zkontrolujte sim, zda není mechanicky poškozen;
  • vyměnit starou SIM za novou.

Tato jednoduchá pravidla vám pomohou včas najít příčinu problému a odstranit ji. Ve většině případů můžete gadget opravit sami. Existují ale i případy, kdy iPhone s opravou dokážou pomoci pouze specialisté, pokud nechytne síť.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
27.06.2023
vocabulary.updateblog
27.06.2023
Comments 0
Views 19
26 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: