Co dělat, když fotoaparát neukládá fotografie do telefonu?

Co dělat, když fotoaparát neukládá fotografie do telefonu? - icoola.cz - fotografie 1 

Co dělat, když fotoaparát neukládá fotografie do telefonu?

Chtěli jste vyfotit zvláštní okamžik svého života, ale překvapilo vás, že váš telefon fotku neuložil? Čím důležitější tato situace byla, tím větší  bylo vaše zklamání. V následujících řádcích si povíme, jak se s tímto problémem co nejdříve vypořádat. V první řadě musíme zjistit, proč fotoaparát neukládá fotografie do telefonu.

Proč fotoaparát neukládá fotografie do telefonu?

Důvodů, proč fotoaparát neuloží pořízené fotografie do vašeho telefonu, může být mnoho. Mezi nejčastější patří:

  • Virová infekce vašeho smartphonu;
  • Zastaralá verze operačního systému;
  • Poškození programu;
  • problémy s paměťovou kartou;
  • Příliš mnoho aktivních programů, které omezují výkon telefonu;
  • Problémy s vnitřní pamětí smartphonu;
  • Aplikace pro úpravu fotoaparátu nebo fotografií je od dodavatele, který se liší od výrobce smartphonu.

Jak obnovit uložené fotografie v galerii telefonu?

Fotoaparát, který neukládá snímky do telefonu, lze ve většině případů opravit. Nejlepší je začít s nejjednoduššími metodami. Přidáváme seznam možných řešení od nejjednodušších po nejsložitější:

  • Uvolněte místo v paměti telefonu – nejzjevnějším důvodem takové nepříjemné situace může být přeplnění paměti telefonu. Jeho stav můžete zkontrolovat v nastavení paměti. Pokud je mezipaměť plná, můžete vložit  paměťovou kartu. Pokud však tuto možnost nemáte, doporučujeme staré fotografie zkopírovat na samostatné médium nebo je uložit do cloudu. Pomůže také vymazat další nepotřebná data, jako jsou aplikace, které se dlouho nepoužívaly nebo staré zprávy.
  • Restartování smartphonu je nejjednodušší věc, kterou byste měli vyzkoušet. Pokud fotoaparát neukládá fotografie, i když je v něm stále dostatek paměti, zkuste telefon vypnout a znovu zapnout. Neschopnost uložit fotografie může způsobit zablokování softwaru. Restartování smartphonu jej pomůže obnovit.
  • Vymazat data mezipaměti. 
  • Někdy je nemožné uložit fotografie a to může být způsobeno tím, že data, která jste si uložili v předchozích měsících nebo dokonce letech, zabírají hodně paměti. To platí zejména pro telefony, které používáte delší dobu. Majitel takového smartphonu by měl jít do nastavení aplikace „Fotoaparát“, najít možnost „Vymazat data z mezipaměti“ a vybrat ji.
  • Restartujte paměťovou kartu. Pokud paměť smartphonu rozšíříte o externí paměťovou kartu a uložíte na ni fotografie, problém může souviset s paměťovou kartou. V takovém případě doporučujeme kartu dočasně vyjmout ze zařízení a znovu ji vložit. Počkejte několik sekund, než se systém znovu synchronizuje.
  • Aktualizujte svůj operační systém. Ujistěte se, že váš smartphone má nejnovější verzi operačního systému. Můžete to snadno zkontrolovat tak, že přejdete do Nastavení a vyhledáte podkategorii Systém a aktualizace.
  • Odinstalace malwaru – Pokud kamera přestala fungovat brzy po stažení podezřelé aplikace, je nejlepší ji ihned odinstalovat. Zároveň vám doporučujeme stáhnout si dobrý antivirový program, nejlépe ze spolehlivého zdroje, jako je Google Play Store nebo App Store. Antivir bude sledovat veškerou paměť vašeho telefonu a pomůže vám zbavit se případného malwaru.
  • Obnovit tovární nastavení. Obnovení původního obsahu je nejradikálnější možností, kterou můžete udělat, pokud váš fotoaparát nebude ukládat fotografie do galerie. Pokud resetujete telefon do továrního nastavení, ztratíte všechna data v paměti telefonu. Pokud o ně nechcete přijít, vytvořte si zálohu telefonu předem.

Pokud žádný z těchto tipů nepomohl problém vyřešit, doporučujeme kontaktovat profesionální servisní středisko, kde kvalifikovaní technici problém s vaším zařízením vyřeší.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
07.03.2023
vocabulary.updateblog
07.03.2023
Comments 0
Views 83
9 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: