Canva editor pro iPhone: vytváření moderních designů na smartphonu

18 липня 2023

user

Canva editor pro iPhone: vytváření moderních designů na smartphonu - icoola.cz - fotografie 1 

Canva - co je to za aplikaci a k ​​čemu slouží?

Aplikace Canva je poměrně oblíbený bezplatný editor pro tvorbu log, prezentací, vizitek a dalších designů na iPhonu. Cílové publikum programu se liší od běžných školáků a studentů až po obchodníky a designéry. Aplikace má dobrou poptávku, protože zde uživatelé nemusí několik hodin řešit nastavení.

 

Každý může vytvářet rozvržení grafického designu v Canva. Poměrně jednoduché rozhraní vám umožní rychle pochopit funkčnost programu a vytvořit si vlastní grafiku. Jednou z významných výhod aplikace je dostupnost, protože je zdarma a funguje na PC i chytrých telefonech. Vzhledem k tomu, že nemusíte platit za základní funkce programu, můžete vytvořit jedinečný produkt, aniž byste utratili ani korunu. Někteří blogeři používají tuto aplikaci k vytváření jedinečných příběhů nebo příspěvků na sociálních sítích. Tento design pomáhá udržovat jednotný styl při vedení vlastního účtu.

 

  Canva je bezplatný grafický editor pro iPhone

Canva jako grafický editor má poměrně široké pole pro tvorbu nových projektů. Program je obecně zdarma, ale některé možnosti lze zakoupit za příplatek.

 

V základní verzi můžete:

  • upravovat fotky, používat filtry, měnit velikost fotek
  • vyberte si šablony pro návrhy, pokud nemůžete přijít s něčím vlastním
  • vyhledat fotografie v knihovně akcií
  • vytvářet návrhy pomocí obrázků z galerie
  • ke stažení ve formátu JPG, PDF, PNG
  • editace projektů v reálném čase; pracovat s kolegy kdekoli na světě
  • propojte aplikaci s účty sociálních médií a použijte možnost plánování příspěvků
  • posílat prezentace pomocí odkazu

Jak používat Canvu?

Lidé, kteří o Kanvě slyší poprvé, se zajímají o to, jak ji používat. Zvládnutí oblíbených programů, jako je Adobe Photoshop, obvykle trvá několik dní, takže neznámé platformy způsobují uživatelům mnoho otázek. Na rozdíl od této služby se Kanva velmi snadno používá. Funkčnost aplikace není tak široká jako ve Photoshopu, ale i zde můžete pracovat s grafikou a designovými publikacemi pro sociální sítě. I přes nedostatek práce s jednotlivými vrstvami obrázků dokáže i začátečník vytvořit:

Leták

  • Brožura
  • Životopis
  • Logotyp
  • Prezentace
  • Stylový příspěvek na sociální síti
  • Plakát
  • Plakát
  • Pohled
  • Vizitka

 

Registrace. Chcete-li začít pracovat, musíte se zaregistrovat v programu. Trvá to doslova pár minut. Vše, co potřebujete k vytvoření účtu, je e-mailová adresa nebo účet na Facebooku nebo Google. Pokud nemluvíte anglicky, můžete jazyk služby změnit v nastavení. Platforma má autorské příručky, které začátečníkům pomohou porozumět funkcionalitě. Všechny materiály jsou bohužel poskytovány v angličtině. Díky přehlednému rozhraní však základní principy Kanva pochopíte sami.

 

Začínáme. Chcete-li vytvořit svůj vlastní projekt na platformě, měli byste stisknout velké zelené tlačítko "Vytvořit design". Poté se otevře pracovní plocha, kde si můžete vybrat hotovou šablonu nebo vytvořit něco od začátku. Všechny prvky jsou upravitelné, takže můžete změnit pozadí, text, obrázky a fonty. Ve speciální sekci s tvary jsou prvky, které dělají rozvržení vizuálně atraktivnější. Čáry, geometrické tvary, nálepky a další lze nalézt zadáním klíčových slov do vyhledávacího pole Canva. Obrázky lze upravit podle chuti. Můžete je zrcadlit, kopírovat, měnit jejich sytost a průhlednost a přidávat filtry. Pozadí, stejně jako další detaily, lze vybrat z katalogu nebo stáhnout ze zařízení.

 

Za zmínku stojí placené funkce Canva for Work. Tato verze je placená a je vhodná pro ty, kteří by chtěli odemknout celou sadu nástrojů platformy. Většina uživatelů zůstává spokojena s bezplatnou verzí, ale stojí za to mluvit také o placených možnostech. Počítaje v to:

  • uložení prvků firemního stylu do speciální sekce
  • tvorba a společná editace firemních projektů
  • změna velikosti pracovního prostoru pro vytvoření rozvržení různých velikostí
  • samostatné složky pro ukládání návrhů a prvků

Jedná se o základní placené funkce, ale k vytvoření originálních rozložení stačí funkce zdarma.

Poslední fáze. Po úpravě všech částí projektu je nutné jej uložit. To lze provést ve formátu PDF, PNG a JPG. K dispozici je také uložení do galerie pro případ, že byste v budoucnu potřebovali upravit rozvržení.

Výhody aplikace Canva

Absolutní výhodou aplikace Canva je její jednoduché rozhraní a snadné použití. Tento program je určen pro lidi, kteří nemají žádný vztah k profesionálnímu designu a rozložení stránky. Hodí se i pro ty, pro které je správa sociálních sítí koníčkem, nikoli stálým zaměstnáním.

Samozřejmě, že program má daleko k profesionálním editorům a Photoshopu, protože nebudete moci nakreslit projekt od nuly. Můžete však použít libovolný filtr, vytvořit místo něj koláž, logo, vizitku nebo prezentaci. Design je vytvořen docela jednoduše, protože vývoj projektů je podobný návrháři. Vše, co musíte udělat, je přetáhnout prvky, které potřebujete, do pracovního prostoru. Nejprve byste měli porozumět šablonám, fontům, prvkům a dalším možnostem, které aplikace nabízí. Všechny jsou umístěny na samostatných kartách, takže hledání nezabere mnoho času.

 

Za zmínku stojí také široká funkčnost Kanva. Přestože je program zdarma, obsahuje mnoho možností. Prémiová verze má samozřejmě mnohem více nástrojů, ale i základní verze dokáže vytvořit kvalitní produkt. Šablony v Canvě nevytvářejí běžní uživatelé, ale designoví profesionálové.

 

Další výhodou programu Canva je možnost pracovat online. Odkazy jsou dobrou náhradou za běžné powerpointové prezentace. S jeho pomocí můžete také spolupracovat s jinou osobou v reálném čase.

 

 

  Práce v online režimu umožňuje rychle přepínat mezi různými zařízeními. Všechny obrázky konceptů se automaticky synchronizují s požadovanými zařízeními. S aplikací můžete pracovat jak na iMacu nebo iPadu, tak na iPhonu, protože vás program neváže na konkrétní gadget.

S aplikací Canva nemusíte stahovat mnoho aplikací třetích stran. Obsahuje všechny funkce potřebné k vytvoření příspěvku na Instagramu nebo jiné síti.

 

Canva pro prezentace

Další věc, na kterou byste si v Canvě měli dát pozor, je schopnost vytvářet kvalitní prezentace. Při obhajobě či projevu je důležité dbát nejen na to, co diváci uvidí. Dobrý vizuál je také velmi důležitý, takže prezentace je něco, co může vaší prezentaci pomoci. Samozřejmě můžete použít software od Microsoftu a vytvořit prezentaci v PowerPointu. Kanva má však větší a pokročilejší sadu nástrojů, které vám pomohou ohromit vaše publikum. Designér pro prezentace se používá poměrně snadno. Není potřeba stahovat programy třetích stran, protože vše potřebné je již v aplikaci. Interaktivita aplikace umožňuje vytvořit prezentaci s jedinečným designem. Chcete-li do prezentace přidat jakýkoli prvek, jednoduše jej přetáhněte na pracovní plochu. K dispozici je také celý katalog profesionálních šablon pro tvorbu prezentací. Zde můžete také vytvářet grafiku a využívat vestavěnou knihovnu s velkým množstvím obrázků.

 

Chcete-li vytvořit prezentaci, musíte si v programu nejprve vytvořit účet. Poté vyberte jednu ze šablon v pracovním prostoru a přidejte potřebné prvky: text, fotografie, nálepky. Dále je třeba prezentaci naformátovat. Pokud chcete, můžete použít filtry, které změní vzhled vašich obrázků. Hotovou prezentaci si můžete stáhnout ve formátu PDF nebo zkopírovat odkaz a poslat, kam potřebujete.

 

Vytvoření životopisu v Canva

Další absolutní výhodou Kanva oproti klasickému PowerPointu je tvorba vlastního životopisu. Díky šablonám programu se to stane během několika minut. Aplikace vás zbaví nutnosti sami sepisovat životopis a upravovat detaily. V návrháři budete moci jasně a stylově vyjádřit osobní údaje. Katalog poskytuje přístup k desítkám šablon, kde můžete upravovat vše, co se vám nelíbí. Každý uživatel si v katalogu najde to své, protože jsou zde životopisy pro širokou škálu profesí, jmenovitě pro právníky, programátory, obchodníky a dokonce i pro studenty, kteří teprve začínají pracovat.

 

Rozsáhlá knihovna Kanva vám umožňuje experimentovat s návrhem životopisu. Každá společnost má jiné požadavky na své zaměstnance, takže můžete experimentovat s návrhy. Doporučujeme zdůraznit své dovednosti a úspěchy pomocí úprav textu, barev a výrazného grafického designu.

 

Chcete-li vytvořit životopis, musíte zadat svůj osobní profil, vybrat šablonu a upravit podrobnosti. Přidejte grafiku a upravte svůj životopis tak, aby vyhovoval vašim potřebám. Některé části prezentace lze oříznout a narovnat. Můžete také použít filtr na celý životopis a změnit jeho texturu. Vytvořte si svůj vlastní styl na základě šablony z katalogu. Výsledek lze odeslat na Canva Print nebo uložit v nejoblíbenějších formátech. V prvním případě obdržíte svůj výtvor pomocí bezplatné zásilkové služby.

Mám si stáhnout službu Canva na svůj iPhone?

Službu Canva na váš iPhone doporučujeme stáhnout všem uživatelům, kteří často pracují s projekty na různých zařízeních. Jednoduchost rozhraní umožňuje rychle pochopit hlavní funkce.

 

 

Díky synchronizaci můžete začít navrhovat rozvržení na telefonu a dokončit jej na počítači. Většina funkcí, které ve službě potřebujete, je zdarma, takže nemusíte stahovat programy třetích stran, abyste vytvořili vše od letáků po loga.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
18.07.2023
vocabulary.updateblog
18.07.2023
Comments 0
Views 53
26 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: