Assassin's Creed pro iOS: jak se kultovní hra o vrahovi vyvinula…

Assassin's Creed pro iOS: jak se kultovní hra o vrahovi vyvinula - icoola.cz - fotografie 1 

Assassin's Creed pro iOS: jak se kultovní hra o vrahovi vyvinula…

Assassin's Creed na IOS lze považovat za jednu z nejoblíbenějších her na iPhone. Objevil se již v roce 2007 a jeho vydání pokračuje dodnes. V roce 2021 dosáhla série her o vrahovi 14 let a má 12 dílů.

Historie Assassin's Creed na telefonu

Na začátku 21. století Ubisoft úspěšně představil novou verzi hry Prince of Persia. Práce na jeho obnově začaly hned poté. Zároveň měl producent společnosti nápad nahradit hlavní postavu. Navrhl udělat z Assassina ústřední postavu a všechny události by se tentokrát neměly odehrávat v Persii, ale na základě skutečných historických událostí. Ne všichni této myšlence rozuměli anevěřili v její úspěch, proto na ni nedávali velké sázky. Bylo domluveno nedělat drastické změny, ale zároveň samotný producent dostal povolení vyvinout individuální projekt.

Když byla spuštěna první propagační kampaň s několika úryvky z nové hry, uživatelé očekávali, že uvidí hrdinu zabijáka z doby třetí křížové výpravy. V něčem měli pravdu, ale nikdo nebral v úvahu, že některé události se budou týkat i moderní doby.

Když už byla hra k dispozici, bylo jasné, že události se vyvíjejí najednou ve dvou časových obdobích. Zápletka byla založena na myšlence, že člověk by mohl mít genetickou paměť, kterou by bylo možné napojit pomocí zařízení Animus. To znamená, že postava může zažít epizody z předchozího života.

Právě to umožnilo vývojářům propojit dva různé světy. Hlavním konfliktem je ale konfrontace mezi dvěma řády. Redaktoři ICOOLA doporučují hrát Assassin's Creed na iOS s velkou obrazovkou a výkonným procesorem, jako je repasovaný iPhone XS Max.

 

Čelit konfliktům v Assassin's Creed

V Assassin's Creed na iPhone je několik stran, které mají určitou představu a hájí své zájmy. Mezi ně patří:

  • Vrazi V historii skutečně existují zmínky o existenci tohoto řádu ve středověku. Existují také informace, že svou existenci začal mnohem dříve, než se informace o něm objevily v oficiálních zdrojích. Jeho hlavním cílem je učinit svět mnohem lepším, ovšem za pomoci vražd. Ideálem tohoto řádu je svoboda myšlení společnosti, za kterou bylo prolito mnoho krve. Již odedávna bojovali zástupci Assassinů na straně revolucionářů a také bojovali proti tyranii. Existují informace, že tito lidé byli zapojeni do vraždy Alexandra Velikého, Gaia Julia Caesara a mnoha dalších slavných panovníků.
  • Isu Lidstvo není jediným druhem, který na Zemi existoval. Isu – lid Ježíšův. Stvořením nového druhu byl položen základ zániku lidí. Válka stála všechny strany draho, nevšimli si, jak byla zničena polovina Země. Po smrti starověkých lidí začalo lidstvo znovu budovat svou vlastní civilizaci. Bývalí majitelé zůstali v paměti lidí jako bohové. Ve hře však bude několik fragmentů souvisejících s reinkarnací Ait v tělech různých lidí.
  • Templáři To jsou přímí nepřátelé Assassinů a také se objevili dávno předtím, než se o nich objevily první písemné zmínky. Mají téměř stejné cíle jako jejich přímí nepřátelé, ale k dosažení všeho používají úplně jiné metody. Templáři si jsou jisti, že člověk není schopen se sám ovládat, neměli byste mu tedy dávat úplnou svobodu, a proto by mělo být vše pod přísnou kontrolou. Někteří vládci se dostali k moci právě s pomocí tohoto řádu. A aby byli zástupci řádu silnější než nepřátelé, neustále hledají artefakty a znalosti bohů.

Assassin's Creed pro ios – kdy se hra objevila speciálně pro Apple iPhone?

Assassin's Creed se poprvé objevil na telefonu Apple v roce 2007. Právě v tomto období vývojáři souběžně pracovali na vylepšení již známého Prince of Persia: Assassins. Ihned po jeho vzhledu si však společnost uvědomila, že verze je dostatečně zajímavá. Proto bylo rozhodnuto vytvořit celou sérii.

 

Assassin's Creed na iOS

Jedná se o první počáteční verzi, která dokázala hráče ponořit do zcela nového příběhu. Navíc bylo zajímavé pozorovat modernu a úplně jinou dobu.

Ústřední postavou je Desmond Miles. Hrdina byl unesen, aby mohl provádět experimenty a přesně zjistit, kde jeho vzdálený předek ukryl důležitý artefakt.

V této verzi prakticky nemusíte vidět moderní dobu, všechny události se odehrávají ve vzdáleném roce 1191. Tím, že se nachází v jiné éře, bude hrdina nucen zabít několik templářů a dozvědět se vše o důležitém artefaktu - jablku Eden.

Zvláštností hry bylo, že dávala zcela nové možnosti, například splynout s davem, hodně vidět pomocí orlího vidění, celkem rychle najít nepřátele a mnoho dalšího.

Kvůli monotónnosti by po čase mohla hra začít nudit, postava tedy musela přijít do města, plnit drobné úkoly a vydat se hledat osobu, kterou je potřeba zabít.

Assassin's Creed II/Brotherhood/Revelations

V roce 2009 společnost vydala novou verzi Assasin's Creed pro iOS, která byla modernější a odstartovala novou trilogii s názvem Ezio.

Další dvě verze hráči viděli už v letech 2010 a 2011. Zde se hlavní hrdina dozví, že válka mezi řády pokračuje dodnes. Ano, Miles je osvobozen zástupci novodobých Assassinů. Začnou vyšetřovat další postavu, která má stejného předka jako Desmond. V průběhu práce se dozvídají, že brzy dojde ke strašlivé katastrofě, která zničí lidstvo. A pomoci mohou jen předci lidstva.

V nových verzích se události vyvíjejí v 15.-16. Hlavními postavami je již jiná postava, a to Ezio.

Assassin's Creed III na iPhone

Vývojáři se opět rozhodli pokračovat v zápletce, která se odvíjí v minulosti i současnosti. Svět je opět v ohrožení, pomoci lidstvu může jen postava z prvního dílu.

Tentokrát se děj rozvíjí již v 18. století. V průběhu hry se postava dozví velké tajemství, které hráči vysvětluje filozofii těchto dvou řádů.

Třetí díl také pokračuje ve vývoji trilogie Ezio. Kapitola s Desmondem však končí, ale společnost, která si uvědomuje, jak úspěšný je tento nápad, se rozhodne nepřestat.

Assassin's Creed IV: Black Flag pro iOS

Vývojáři se rozhodli hráči ukázat období rozvoje pirátství a vybrali k tomu tu nejlepší dobu, a to 17. a 18. století.

Hlavním hrdinou je tentokrát pirát jménem Edward Kenway. Zcela náhodou se dostane do hlavního konfliktu. Vybírá stranu vrahů.

Jsou tam nějaké epizody ze současnosti, ale oproti těm pirátským nejsou tak zajímavé. Hlavní postavou se stala nejmenovaná postava, která provádí výzkum DNA.

Verze se však oproti minulosti stala spíše nezajímavou a monotónní. Možná to bylo vše  jen pro vytvoření klíště a úkoly s pirátem se stále staly hnacími fragmenty.

Assassin's Creed Rogue na iOS

Tato verze byla k dispozici hráčům v roce 2014. Jeho události se odvíjejí mezi čtvrtou a třetí sérií hry.

V centru příběhu je Shay Patrick Cormac, je členem řádu již mnoho let, ale právě v tomto období pochopil, jak kruté jsou metody, a tak nečekaně zradí Assassiny a přejde na stranu templářů.

V budoucnu je hlavní postavou stále bezejmenný analytik, který se dozví, že společnost provádějící výzkum DNA patří templářům.

Assassin's Creed Unity

V roce 2014 se na telefonu objevila další verze Assassin's Creed. Hráč dostane možnost pozorovat události, které se odehrály během francouzské revoluce v 18. století.

Ústřední postavou je Arno. Jeho otec byl zabit, když byl ještě dítě. A hrdinu adoptoval velmistr templářského řádu. V této verzi se objevují nové frakce.

Události v přítomném čase jsou opět spíše krátké. Tato konkrétní verze je jednou z těch s velkým množstvím chyb, kvůli kterým někteří uživatelé tvrdí, že je téměř nemožné ji hrát.

Assassin's Creed Syndicate

Vzhledem k tomu, že předchozí díl nebyl úplně povedený, čekal málokdo pokračování. Společnost se proto rozhodla v tradici pokračovat a v roce 2015 představila také aktualizaci Assasins's Creed pro iOS.

 

V centru pozemku jsou dvojčata Jacob a Ivy. Události se vyvíjejí v 19. století v Londýně.

Hratelnost se stále nezměnila, opět je tu parkour, otevřený svět, souboje a tajné vraždy.

Hra byla málo kritizována, protože v roce 2015 bylo všem jasné, že série umírá a potřebuje kompletní aktualizaci.

Assassin's Creed Origins - aktualizace vraha na smartphonu

O rok později vyšla iOS verze Origins. Právě tato část měla podrobněji vyprávět o historii obou řádů a přenést je do nejstarších dob.

V centru dění je Tale of Siva. Spolu se svou ženou prováděl výzkum a pomáhal Kleopatře bojovat s jejími bratry v Egyptě.

Hra je mnohem modernější. Svět se stal poměrně velkým a otevřeným výzkumu. Bylo možné čerpat jednotlivé komponenty. Kromě toho se výkon úrovní stal vážnější. Hráč začal být doslova nucen plnit různé úkoly, aby se příběh mohl dále vyvíjet.

V moderní době se ústřední postavou stal opět zaměstnanec Absterga, který odešel do Egypta studovat mumie.

Obecně byla franšíza schopna vidět nový život a stala se zajímavější než předchozí možnosti.

Assassin's Creed Odyssey - ještě více možností pro Assassin na iOS

Již v předchozích dílech bylo uvedeno mnoho informací o historii starověkého řádu. V roce 2018 se vývojáři rozhodli k tomuto příběhu přidat další podrobnosti. Tentokrát pošlou hrdiny do starověkého Řecka.

 

Zápletka minulosti se rozvíjí v roce 431 před naším letopočtem. Hlavními postavami jsou potomci cara Leonida. Jedna z postav dokázala najít hůl, se kterou souvisely události, které se odehrály v Atlantidě. Dokázala přežít až do současnosti a padnout do rukou Lily Hassonové.

Hra se po grafické stránce a schopnostech prakticky nelišila od té předchozí.

Assassin's Creed: Valhalla

Poslední část je věnována době Vikingů. Hlavním hrdinou je Evor. V dětství ztratil rodiče, ale jeden z králů norských klanů ho vzal na výchovu.

Zvláštností je, že nyní si hráč může samostatně vybrat, kdo bude hlavní postavou, chlapec nebo dívka.

 

Fanouškům tohoto tématu se Valhalla určitě zalíbí. Strávíte zde klidně i více než 50 hodin volného času. Hra má dynamický děj, umožňuje vám objevovat tajemství, díky čemuž je proces vzrušující a zajímavý.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
11.04.2023
vocabulary.updateblog
11.04.2023
Comments 0
Views 9
30 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: