Apple Watch Series 7 budou umět měřit hladinu cukru v krvi

Apple Watch Series 7 budou umět měřit hladinu cukru v krvi - icoola.cz -fotografie 1 

Nedávno oficiální zdroje informovaly, že světoznámá společnost Apple Corporation dokončuje vývoj chytrých hodinek nové generace, které budou vydány pod názvem Apple Watch 7 Series 7.

Hlavním rysem této novinky bude schopnost vykonávat funkci glukometru - gadget pomůže jeho majitelům měřit hladinu cukru v krvi. Oznámení inovativního zařízení se očekává již v příštím roce. Je pravděpodobné, že v roce 2023 stihnou vývojáři zahájit sériovou výrobu exkluzivní úpravy, která firmě jistě přinese rekordní zisky.

 

Jak se Apple Watch objevily a vyvíjely: trochu historie

Klíčovým principem slavné značky Apple je vývoj elektronických technologií moderní medicíny, neochvějná touha posunout toto odvětví na kvalitativně novou, pokročilejší úroveň.



 

Důkazem této strategie slavné korporace bylo na podzim roku 2014 oznámení prvních chytrých hodinek Apple Watch, adresovaných příznivcům dynamického životního stylu a lidem, kteří si chtějí být vědomi svého zdraví. Od té doby byly značkové chytré hodinky opakovaně aktualizovány a dostávají stále více nových fitness funkcí.

 

Osobní gadget se naučil nejen sledovat puls, ale také určovat vnější hluk a také specifikovat citlivost sluchu svého majitele na okolní hluk. Hodinky mají schopnost samostatně přivolat pohotovostní lékařskou pomoc v případě ztráty vědomí osoby - to se stalo šancí na záchranu mnoha životů.

 

Poslední úprava Apple Watch, která patří do šesté generace a dostala název Series 6, způsobila opravdovou senzaci. Tyto chytré hodinky byly vybaveny funkcí elektrokardiografu. Mohl provést EKG, čímž by člověka zachránil před nutností navštívit kliniku nebo zavolat domů specialistu s příslušným lékařským vybavením.

 

Již brzy: Vydání Apple Watch 7 Series 7, které měří hladinu cukru v krvi

Zvěsti o záměru Applu vyvinout chytré hodinky podporující funkci glukometru se začaly šířit krátce po vydání základního modelu zařízení.

 

Některá masmédia se pokoušela přesvědčit veřejnost, že práce na inovativním zařízení jsou již v plném proudu, ačkoli taková data byla s největší pravděpodobností nepravdivá.



 

Oficiálně příslušnou informaci potvrdil generální ředitel Applu Tim Cook před třemi lety. Šéf korporace poskytl rozhovor, ve kterém referoval o testovacích zkouškách prototypu designového vzorku Apple Watch, který bude schopen ukázat hladinu cukru v krvi.

 

V současné době firma úzce spolupracuje s koncernem Rockley Photonics, který se specializuje na vývoj neinvazivních optických senzorů, které dokážou určit řadu ukazatelů stavu těla. V současné době se specialistům podařilo vytvořit elektronická senzorová zařízení schopná určit hladinu glukózy v krvi.

Vědci plánují umístit příslušný senzor na zadní povrch náramku, který je v kontaktu s tělem. Přístroj přesně diagnostikuje procento cukru v krvi pomocí infračerveného záření, které se přenáší přes kůži.

Relevance a vlastnosti chytrých hodinek s funkcí neinvazivního glukometru

Statistiky zveřejněné WHO uvádějí, že cukrovkou trpí více než 420 milionů obyvatel planety. Mezi nimi velká část pacientů závislých na inzulínu, kteří se musí uchýlit ke každodenním injekcím léku. Aby bylo možné určit dávku injekce, diabetik si musí být vědom hladiny glukózy v krvi.

Procedura se provádí pomocí glukometru a testovacích proužků, na které by měla být pro výzkum aplikována kapka krve. Provádění vhodné diagnostiky je bolestivé a ne vždy pohodlné a nákup testovacích proužků není levnou radostí.

 

Vytvoření Apple Watch 7 Series 7 zaručuje efektivní řešení těchto problémů:

  • uživatelé budou mít možnost provést příslušnou analýzu neinvazivní, zcela bezbolestnou metodou;
  • obdrží výsledek okamžitě, co nejrychleji;
  • dotyková diagnostika pomocí nových Apple Watch bude bezchybná, protože IT technologie se ukázaly jako přesné;
  • majitelé novinky se ušetří nutnosti systematicky nakupovat drahé testy.
  • Modernizované zařízení bude užitečné i pro ty miliony lidí, kteří jsou ohroženi a mohou onemocnět cukrovkou v důsledku dědičných faktorů, sedavého způsobu života, nadměrné tělesné hmotnosti a řady dalších důvodů. A čím dříve je nemoc odhalena, tím větší je šance na její úspěšnou léčbu.

 

Ve vývoji: Proč stále nejsou vydány Apple Watch Series 7?

Mnoha lidmi tolik očekávaná novinka, o níž kolují zvěsti již více než rok, dosud nespatřila světlo světa, ne proto, že by vědcům Applu a jejich výzkumným partnerům chyběla odborná způsobilost.

 

V nedávném rozhovoru Sumbul Desai, který zastává pozici viceprezidenta Applu, vysvětlil náročnost a délku realizace takového projektu.



 

Desai poznamenal, že postup implementace takového gadgetu je vícestupňový. Zahrnuje provedení řady prací:

 

  • studium příznaků, typů, prevalence diabetu;
  • výběr metody výzkumu a pečlivé vypracování;
  • účast odborníků sledujících obdržená data;
  • provádění závěrečných testů k určení praktické účinnosti vývoje.

Nyní se vědci blíží k závěrečné fázi procesu, který zahrnuje schválení jejich nejnovějšího technického zázraku politickou špičkou země. Vývojáři se obávají, že překonání byrokratických překážek bude vyžadovat více času, ale velmi doufají, že Apple Watch 7 Series 7 budou představeny v roce 2023.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
28.06.2023
vocabulary.updateblog
28.06.2023
Comments 0
Views 14
14 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: