CZK

Co si vybrat Apple Watch 6 vs 3 vs SE: podrobný přehled modelů

Co si vybrat Apple Watch 6 vs 3 vs SE: podrobný přehled modelů - icoola.cz - fotografie 1 

Apple Watch jsou náramkové hodinky s různými doplňkovými funkcemi (říká se jim také „chytré hodinky“) vytvořené společností Apple. Pomůže to sledovat zdraví. A k jeho plnému provozu potřebujete iPhone, abyste mohli telefonovat, posílat zprávy a další.

Tyto „chytré hodinky“ se staly dostupnými k prodeji 24. dubna 2015 a okamžitě se staly relevantními.

Díky Apple Watch 6 můžete ve speciálních aplikacích měřit hladinu kyslíku v krvi. S těmito hodinkami můžete snadno vést zdravý životní styl tím, že budete aktivní a zůstanete ve spojení.

Hladina kyslíku v krvi je velmi důležitým ukazatelem vašeho zdraví. A změřit to můžete pomocí důležitého senzoru a speciální aplikace na Apple Watch 6. Ve dne i v noci dokonce dokážou pracovat v offline režimu.

 

Můžete také zkontrolovat stav svého srdce pouhým jedním klepnutím. A s tím pomůže aplikace „EKG“, protože absorbuje elektrody umístěné v Digital Crown a díky nim přijímá data o činnosti vašeho srdce.

 

Na výsledek stačí přiložit prst na korunku Digital Crown a počkat 30 sekund. Díky této aplikaci můžete zjistit, jaký máte srdeční rytmus, zda nemáte nějaké nepravidelnosti nebo je naopak vše v pořádku.

 

Každý chápe důležitost spánku. Nová aplikace „Spánek“ vám pomůže neustále sledovat délku vašeho spánku.

 

Pokud jde o trénink, informace mohou zvýšit váš pokrok. Tyto hodinky vás motivují k novým úspěchům a přesně sledují vaše fitness ukazatele: v bazénu, v tělocvičně nebo v parku. Series 6 jsou perfektní Apple Watch, které pomohou každému cítit se lépe.

 

Apple Watch mají schopnost sledovat různé typy cvičení. Apple Watch 3 mohou také sledovat vaše cvičení. A pokud vás například zachytí déšť nebo sníh, nemusíte se o hodinky starat, protože nedojde k žádnému poškození.

Můžete také volat nebo přijímat hovory. Korespondovat. Apple Watch 3 mají funkci pro vyhledání iPhonu. Někdy je to velmi nutné. Apple Pay je k dispozici. Tyto hodinky se postarají o to, aby váš spánek byl zdravý a plnohodnotný. Ovládání dechu je také funkcí Apple Watch 3. Tísňové volání jedním dotykem.

Stav svého srdce můžete zkontrolovat kdykoli.

 

V Apple Watch SE je k dispozici funkce sportovní motivace, to znamená, že v Activity můžete získávat virtuální ocenění, tipy na osobní koučink nebo soutěže.

 

Tyto hodinky vydrží ponoření do vody do hloubky 50 metrů. Jsou ideální pro lidi, kteří plavou nebo surfují. A tím si buďte jisti, nebojte se.

 

Stejně jako v předchozích modelech Apple Watch nabízí také režim spánku, monitorování srdce, nouzové volání, hladinu kyslíku v krvi, EKG, hovory a zprávy.

 

Další zajímavou funkcí SE je, že automaticky rozpozná, že si myjete ruce, a spustí časovač na 20 sekund. A hodiny vám mohou připomenout, že je čas umýt si ruce, až se vrátíte domů.

 

Jaký je rozdíl mezi Apple Watch 6, 3 a SE?

1. Design. Za prvé, každý má jinou velikost těla. Apple Watch 3 se dodávají v 38 mm a 42 mm, zatímco šestý model a SE mají větší pouzdra, konkrétně 40 mm a 42 mm. A čím větší pouzdro, tím větší displej, s větším rozlišením, na kterém se data zobrazují.

 

Kromě velikosti je šestá verze jedinou verzí s funkcí vždy zapnuté obrazovky.

 

2. Materiál. Těla verze SE a 3 jsou vyrobena z hliníku. A šestý model je k dispozici v několika verzích: hliník, ocel a titan. Poslední možnost je nejdražší.

 

Barvy:

Řada 6: Modrá, Zlatá, Stříbrná, Červená, Černá, Šedá, Grafitová.

Řada 3: šedá, stříbrná.

SE: šedá, hliník.

Princip interakce je u všech těchto modelů stejný: dotyková obrazovka a tlačítko Digital Crown. Ale ve 3. verzi není žádná hmatová zpětná vazba. Má také méně volného úložného prostoru, protože 8 GB je na rozdíl od 32 GB málo.

 

Všechny modely mají mikrofon, reproduktor a možnost interakce s hlasovou asistentkou Siri.

 

Co se týče řemínků, výrobce nabízí mnoho možností výběru jakéhokoliv materiálu či tvaru.

 

Ochrana proti vlhkosti ve třech modelech na vysoké úrovni. Tyto vychytávky mohou být účinné až do hloubky 50 metrů a monitorovat i plavání.

 

3. Chytré schopnosti. Všechny modely jsou považovány za „chytré hodinky“, protože mají takové funkce, jako je komunikace, ciferníky, různé aplikace, sledování zdraví, motivace ke sportu a hudební schopnosti.

 

Všechny tři modely dostávají nejnovější aktualizaci operačního systému WatchOS na sedmou modifikaci, takže v tomto jsou si rovny. Koneckonců, tyto modely hodinek mají přístup k Apple Pay, Apple Music a AppStore.

 

Existují však funkce, které jsou jedinečné pro Apple Watch 6 a SE. Například Rodinné nastavení (pro děti). Apple Emergency SOS funkce jsou také mezinárodní tísňová volání, stejně jako pocit pádu. Protože třetí model nabízí pouze funkci SOS.

 

4. Reproduktor a mikrofon. Nejlepší reproduktor je 6. model, protože jeho reproduktor je o 50 % hlasitější a mikrofon slouží pouze k detekci úrovně hluku.

 

Řada 6 má čip S6, zatímco třetí model má pouze čip S3. Teprve šestý model s čipem U1, který lze použít pro bezklíčový přístup do auta nebo pro vyhledání dalších zařízení v okolí.

 

5. Monitoring sportu a aktivity. Pokud uživatel rád tráví více času venku, má šestý a SE model kompas.

 

Všechny tři modely chytrých hodinek dokážou měřit nadmořskou výšku, ale pouze Apple Watch SE a 6 mají stále zapnutý výškoměr.

 

6. Monitorování zdravotního stavu. Pokud potřebujete co nejvíce hlídat svůj zdravotní stav, pak je lepší zvolit řadu 6. Proto je schopen měřit EKG, má nový SpO2 senzor pro měření hladiny kyslíku v krvi.

 

Všechny modely vás také mohou upozorňovat na vaši srdeční frekvenci a nepravidelnou srdeční frekvenci.

 

7. Autonomie. Výrobci uvádějí, že každý model hodinek bude fungovat 18 hodin na jedno nabití. Zvolte Series6, pokud potřebujete co nejvíce sledovat zdraví a skvělý výkon. Zvolte SE, pokud se obejdete bez některých funkcí sledování zdraví. Design a obrazovka na vysoké úrovni. Vyberte Series3, pokud máte zájem o levnější variantu.

Vase hodnoceni: