Apple vyvíjí přenosnou herní konzoli

Apple vyvíjí přenosnou herní konzoli - icoola.cz - fotografie 1

Jak uvádí Wccftech s odkazem na stránky Clien, chystaná novinka bude tvarovým faktorem připomínat Nintendo Switch. Zjevně to naznačuje, že konzole bude vyrobena speciálně pro hráče. S největší pravděpodobností bude pro tento účel vybaven výkonným chladicím systémem. Podle některých zdrojů bude uvnitř dost místa na to, aby se vybavil potřebnou barvou, pro docela efektivní odvod tepla.

A také bude vybavena novým čipsetem, který se liší od již vydaných řad A a M. Konzole se bude moci připojit k televizi a její čipset bude založen na architektuře ARM a dostane zvýšený výkon.

 

Co je známo o přenosné herní konzoli Apple?

Některé zdroje také tvrdí, že Apple vyjednává se slavnými herními vývojáři o vytvoření her speciálně pro službu Apple Arcade. Služba skutečně potřebuje zajímavější a vzrušující hry s vylepšenou grafikou. To je dobrá příležitost, jak zaujmout ty nejnáruživější hráče. Samotná služba Apple Arcade si se svou funkcí dobře poradí a dobře zapadá do firemní koncepce vývoje herních konzolí. S největší pravděpodobností bude herní konzole podporovat službu Apple Arcade.

Již dříve bylo oznámeno, že společnost Apple vybaví svou herní konzoli svým proprietárním procesorem. V té době bylo uvedeno, že zařízení může být ve tvaru set-top boxu Apple TV. Bylo také poznamenáno, že Apple by mohl vyvinout Mac speciálně pro hráče. Dosud ale nebyla uvedena do praxe. Čas tedy ukáže, zda Apple dokáže svou herní konzoli dokončit, protože čelí silné konkurenci Nintendo, Sony a Microsoftu. Kromě toho společnost propaguje iPhone a iPad jako zařízení se silnými herními prostředky.

 

Co je ve společnosti připravena nová Apple TV?

Nyní Apple vyvíjí novou Apple TV se zaměřením na hraní her, jelikož Apple TV 4K je stále vybavena procesorem A12, který se pro hraní příliš nehodí.

Nová Apple TV 4K založená na A12 Bionic získala spíše smíšené recenze. Pravděpodobně je to proto, že nesplnil očekávání uživatelů. Ostatně čekali na velkou aktualizaci hardwaru, která by ukázala, že Apple bere hry docela vážně. Ale i kdyby se očekávání nenaplnila, vývoj nové konzole dává hráčům novou naději.

Někdo se může ptát: protože modely iPhone a iPad jsou již vybaveny výkonnými čipovými sadami, proč potřebujete další nové zařízení?

Přestože mají Apple gadgety silný hardware, který si poradí s časově náročnými úkoly, nejsou zaměřeny na hráče. Nemají tak potřebné komponenty jako game sticky, velkou kapacitu baterie nebo pokročilý systém chlazení. Takový super výkonný chladicí systém by výrazně zvýšil tloušťku zařízení Apple a společnost preferuje elegantní a kompaktní tvar zařízení.

Je možné, že společnost Apple pracuje na několika projektech najednou a stávající prototypy drží v tajnosti. Tento závěr lze vyvodit ze zprávy, kterou společnost pravděpodobně zaslala vývojářům k testování Apple TV s A14X Bionic.

Protože korporace vytváří a používá čipy pro náročné hry, bude logické vyvinout pro to speciální konzoli. A pokud si připomeneme úspěch konzolí Xbox a PlayStation, pak taková hybridní konzole může dobře připravit cestu pro stacionární zařízení pro hráče a probudit nový zájem na herním poli. A o tom, že si Apple dokáže získat významnou část fanoušků Microsoftu a Sony, nemůže být pochyb, pokud předem připraví dostatek unikátních her té nejvyšší úrovně.

Nejnovější zprávy Apple M1X

V tuto chvíli Apple pracuje na M1X (jiný název je M2) pro budoucí modely MacBook Pro. Pokud systém na čipu poskytne dobrou úroveň výkonu ve hrách, společnost nebude muset vytvářet nový procesor.

Připomeňme, že zprávy o zaměření Applu na herní trh se neobjevují poprvé. Loni v létě se již objevily zvěsti, že americká společnost vyvíjí konzoli na bázi ARM, ale toto byla zpráva o čipu řady A, nikoli o novém čipu. Šlo o to, že korporace může využít změněný design z Apple TV a pracuje na vytvoření značkového gadgetu. Objevily se dokonce zvěsti, že společnost vyvíjí Mac speciálně pro hraní her. Jeho vydání bylo plánováno na rok 2020, ale jak vidíme, nestalo se tak.

Koncem března se také objevila zpráva, že další výrobce z Ameriky, konkrétně partner Applu Qualcomm, vyvíjí vlastní osobní herní konzoli. Možná mluvíme o stejném herním zařízení, které společně vytvářejí dva tech giganti. No, nezbývá než čekat, jaký bude výsledek tak tvrdé práce jablečné společnosti

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.06.2023
vocabulary.updateblog
06.06.2023
Comments 0
Views 13
13 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: