Apple Glasses budou moci udělat skutečný průlom na trhu

Apple Glasses budou moci udělat skutečný průlom na trhu - icoola.cz - fotografie 1

Apple na brýlích pro virtuální realitu pracuje už delší dobu. A registrované patenty jen dokazují, že nový produkt bude mít futuristické schopnosti, které pomohou proměnit jakýkoli povrch v dotykovou obrazovku. Brýle budou umět promítat různé prvky na povrch reálného světa.

Společnost již více než rok tvrdí, že technologie rozšířené reality má velkou budoucnost, pravděpodobně proto vývojáři Applu dlouho pracovali na vytvoření něčeho opravdu nového. Snad velmi brzy bude moci celý svět vidět brýle s velkými možnostmi.

 

Jsou možné hlasové funkce Apple 

Ihned po zveřejnění informací o novém produktu uživatelé netrpělivě očekávají jeho uvedení v prodeji. Dnes je na síti poměrně hodně zvěstí o tom, jak by nový produkt mohl vypadat, a dokonce existuje několik obrázků, které to demonstrují.

Podle registrovaných patentů si uživatel bude moci poradit tak, že z jakéhokoli povrchu udělá dotykovou obrazovku. Dříve se šuškalo, že nový produkt bude reagovat na hlas a pohyby očí majitele.

Chytré brýle budou podle jednoho z patentů kombinovat ovládání se vzhledem a také bude možné připojit hlasovou asistentku Siri. Je známo, že během let práce na novém produktu bylo provedeno poměrně hodně změn.

Dnes je známo, že:

  • Oficiální název nového produktu je Apple Glasses.
  • Vynález bude mít vzhled běžných brýlí a nebude se vůbec podobat tomu, co lze vidět ve fantasy filmech.
  • Apple Glasses bude možné zakoupit od 499 dolarů, ale jde pouze o odhad. Je ale zřejmé, že cena nebude nižší, možná i vyšší.
  • Prototyp je vyroben s plastovým rámem, ale je dost možné, že dojde k přizpůsobení.
  • První generace bude mít běžné průhledné čočky, protože Apple stále nevyřešil problém navrhování čoček na ochranu před sluncem.

Podle zasvěcených bude mít každá čočka displej na pravé straně. Ví se také, že brýle budou umět skenovat QR kódy od Applu. Zpracování dat ale bude probíhat na iPhonu. Stejně tomu bylo i u první generace chytrých hodinek.

 

Ovládání očima, je to možné?

Apple je jednou z prvních společností, která začala popisovat zcela novou technologii – ovládání pohledu. O této technologii se zmiňovaly i dřívější patenty. Nejnovější aplikace však takovou možnost přesněji popisuje.

Patent popisuje, že ovládání bude prováděno kombinací pohybu očí a pohledu.

 

To samozřejmě není to jediné, co Cupertino nabízí. Nedávno vešlo ve známost, že takové ovládání bude doplněno o různé dotykové panely, se kterými lze interagovat pomocí dotyků a pohybů. A v případě potřeby lze aktivovat i hlasového asistenta.

 

Text patentu je poměrně obsáhlý a popisuje všechny jemnosti toho, jak lze nové technologie aplikovat v praxi. Pokud uživatel potřebuje například něco vidět detailněji, stačí se na objekt pár sekund dívat a snímek se zvětší. A to není to jediné, co koncept Apple Glasses poskytuje.

 

Datum vydání brýlí Apple

Je jasné, že datum vydání jablečných brýlí zajímá snad každého uživatele ekosystému „jablečné“ společnosti, ale stále se neví, kdy bude novinka představena. V posledních letech se objevují zvěsti, že vývojáři pracují na brýlích.

 

 

Bloomberg uvádí, že novinka by se měla dočkat nejdříve v roce 2023. Budeme si muset počkat kvůli tomu, že do roku 2023 nestihnou inženýři dopracovat všechny problematické body. John Prosser ale tvrdí, že se novinka objeví mnohem dříve, než všichni očekávají, a věří, že na vzhled Apple Glasses se v roce 2021 vyplatí počkat. Uvedl také, že před prezentací se může objevit oznámení.

Nyní zasvěcení tvrdí, že vynález již prošel fází prototypu a prochází testováním. Pokud je to pravda, pak je dost pravděpodobné, že Apple Glasses Tim Cook ukáže na podzimní prezentaci již v roce 2021.

Jakou cenu mají Apple Glass očekávat?

Existují informace, že Apple Glass budou stát 499 dolarů. Tato cena se ale zdá ve srovnání s nabídkami konkurentů docela nízká. Například Microsoft Hololens 2 mají cenu 3,5 tisíce dolarů.

Pravděpodobně, pokud bude cena 499 dolarů, bude na iPhone umístěno velké množství akcí pro zpracování dat.

Za zvážení stojí, že čím déle Apple nebude svůj chytrý vynález prezentovat, tím více konkurentů se na trhu objeví. Plnohodnotnou konkurencí pro Apple Glass budou brýle Google Glass, které dnes na trhu nemají obdoby.

Vývojáři z Applu se budou muset pokusit zaujmout vedoucí pozici na trhu v tomto segmentu.

Apple Glasses funkce, které budou skutečně brýle umět

Podle Bloombergu nebude novinka schopna fungovat samostatně, ale pouze společně s iPhonem. Veškeré informace se přenesou ze smartphonu do brýlí.

Uvažuje se i o vytvoření specializované aplikace, podobné té, která usnadňuje používání jiných chytrých gadgetů.

Patent popisuje integrovanou optiku, která pomůže překonat krátkozrakost a astigmatismus. Existuje však předpoklad, že vynález bude určen pro autonomní virtuální náhlavní soupravu.

Dotykový displej na jakémkoli povrchu?

Nejnovější registrovaný patent také obsahuje informaci, že vynález bude schopen promítat virtuální realitu – dotykové obrazovky na jakýkoli povrch v reálném světě.

Uživatelé z celého světa jsou již dávno zvyklí na dotykové obrazovky, ale pokud se objeví možnost projekce pomocí brýlí, pak to může udělat skutečnou revoluci na trhu moderních technologií. Zároveň to bude možné zvládnout pomocí promítaných pláten.

Takový vynález bude schopen vyřešit problém s používáním rukavic, protože infračervené senzory, které budou pravděpodobně zabudovány do brýlí, budou schopny sledovat pohyby prstů. Proto už nebudete muset dělat žádné další dotyky.

 

Pokud se inženýrům podaří nápad zrealizovat, pak bude podobný vynález pravděpodobně tím nejlepším vývojem, který uživatel bude moci za poslední roky vidět. Je však třeba chápat, že přítomnost patentu ještě není důkazem, že nový produkt takovou technologii skutečně bude mít.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
30.06.2023
vocabulary.updateblog
30.06.2023
Comments 0
Views 9
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: