Nástroj AlDente prodlužuje životnost baterií MacBooku

Nástroj AlDente prodlužuje životnost baterií MacBooku - icoola.cz - fotografie 1 

Nedávno se objevila zcela nová utilita, která dostala název AlDente. Účelem této inovativní aplikace bylo prodloužit životnost baterie oblíbených gadgetů Apple MacBook a vývojáři se s úkolem vypořádali "výborně".

Proč se nadšenci rozhodli vytvořit takový software, jaké jsou vlastnosti jeho funkčnosti a jak je možné zvýšit efektivitu AlDente, materiál tohoto článku řekne zvědavým čtenářům.

 

Naléhavost problému

Jednou z klíčových vlastností MacBooku je schopnost notebooku pracovat v offline režimu. Tuto schopnost elektronického zařízení zajišťuje jeho technické vybavení lithium-iontovou dobíjecí baterií.



 

Průměrná životnost baterie odpovídajících gadgetů vyráběných slavnou značkou Apple je od 800 do 1000 nabíjecích cyklů a toto počítačové vybavení může pracovat asi 10 hodin na jedno nabití. Snad někdo bude považovat tento potenciál za dostatečný. Moderní uživatelé, kteří notebooky používají aktivně a neustále, od nich však chtějí více.

 

V důsledku intenzivního používání MacBooku se ukazatele kapacity baterie snižují a proces vybíjení se zrychluje, což vede k nutnosti výměny součásti.

 

Tři faktory naznačují, že je čas vyměnit baterii notebooku.

 

  1. Zkrácení doby vybíjení baterie je známkou jejího přirozeného opotřebení.
  2. Gadget přestane identifikovat bateriové zařízení - v tomto případě může uživatel pracovat se zařízením pouze pomocí kabelového připojení.
  3. Fakt otékání baterie. Taková deformace, která může vést k poškození krytu notebooku nebo touchpadu, je způsobena systematickým přehříváním, továrními závadami a také mechanickým poškozením galvanického prvku.

Aby se tyto důvody vyskytovaly méně často a nebránily MacBooku v bojové pohotovosti a majitelé tohoto počítačového vybavení v něm nemuseli často měnit baterii, vyvinuli odborníci zcela novou aplikaci AlDente.

 

Jak byla vytvořena utilita AlDente, která zvyšuje životnost baterie MacBooku?

AlDente vyvinula skupina rakouských nadšenců.

 

Nápad vytvořit takový software přišel jeho autorům, když jednomu z nich „selhala“ baterie MacBooku. Je známo, že šlo o model MacBooku Pro, který vydržel fungovat pouze jeden rok a majitel gadgetu jej používal častěji při připojení k síti než v offline režimu.



 

Tato nešťastná skutečnost donutila vývojáře k podrobnému studiu informací o lithium-iontových bateriích. V průběhu takového procesu odborníci zjistili, že nejdelší výdrž baterie je při používání zařízení na úrovni nabití 20 až 60 %.

Autoři dali tuto vlastnost jako základ pro realizaci svého projektu.

Vlastnosti funkčnosti a výhody programu AlDente

Vývojáři umístili aplikaci na horní panel nástrojů. S pomocí AlDente získají majitelé MacBooků možnost provést nastavení nabíjení baterie a nastavit limitní úroveň jejího nabití.

Po dosažení tohoto indikátoru se zařízení automaticky přepne na napájení ze sítě a baterie notebooku se přestane nabíjet.

Tento nový nástroj získal následující prioritní funkce:

  • není objemný a malý;
  • aplikace je vybavena jednoduchým a přehledným rozhraním;
  • AlDente poskytuje šetrnější využití baterií MacBooku a zvyšuje jejich účinnost;
  • vhodné pro všechny typy baterií notebooků této značky s Mac OS Big Sur a novějšími verzemi.

Uživatelům tohoto nástroje se doporučuje zakázat ovladače integrované v systému Mac OS, které monitorují úroveň nabití.

Dvě verze programu a jejich rozdíly

K dnešnímu dni byly vytvořeny dvě verze programu: základní AlDente Free a její modernizovaná verze AlDente Pro. Funkčnost verze Pro je doplněna o možnost vybíjení. To znamená, že když je dosaženo limitu, a tudíž se nabíjení zastaví, notebook se automaticky přepne na napájení z baterie.

Aplikace AlDente Pro je doplněna o další užitečné možnosti - například zastavení nabíjení při přechodu do režimu spánku, deaktivaci utility, ale i sledování provozní teploty procesoru (jak je uvedeno výše, přehřátí odpovídajícího prvku zkracuje výdrž baterie ).

Na rozdíl od základní verze není verze Pro zdarma, ale její cena je mírná a přijatelná - je mnohem výhodnější používat takový program než často měnit baterie na MacBooku.

Jak dále prodloužit životnost baterie Apple MacBooků: užitečné tipy

Použití inovativního nástroje bude méně efektivní, pokud uživatel ignoruje základní pravidla manipulace s gadgetem.

V tomto ohledu by majitelé MacBooků měli přijmout následující doporučení:

  • elektronické zařízení není možné ponechat v podmínkách příliš vysoké nebo příliš nízké teploty (optimální teplotní režim pro notebook je od +10 do +35 ° C);
  • je třeba si uvědomit, že zařízení je zranitelné vůči vlivu vlhkosti (voda nebo jiná kapalina, která se dostala na základní desku, může vést k sepnutí kontaktů, vypadnutí pojistek a poškození baterie - v tomto případě pouze základní deska samotná nebýt ovlivněn);
  • je nepřípustné používat poškozenou nabíječku (pokud je například porušena integrita kabelu adaptéru, hrozí zkrat, který znefunkční MacBook);
  • je vhodné a nutné pravidelně čistit konektory MacBooku a jeho nabíječky (k tomu pomůže obyčejné párátko nebo jiný nekovový předmět).

Uživatelé, kteří striktně dodržují tato pravidla a chtějí, aby baterie jejich oblíbeného notebooku vydržela déle, si mohou AlDente stáhnout ze stránek výrobce. Stažení se provádí jedním kliknutím a zabere jen málo času.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
29.06.2023
vocabulary.updateblog
29.06.2023
Comments 0
Views 9
14 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: