5 bezplatných aplikací pro váš Mac

5 bezplatných aplikací pro váš Mac - icoola-cz - fotografie 1

 

Každý je již dávno zvyklý na nespočetné množství programů vytvořených pro pohodlnější práci na iPhone, protože mobilní zařízení jsou mnohem populárnější než ostatní zařízení. Bohužel bezplatných aplikací určených přímo pro Mac je výrazně méně, ale rozhodně stojí za to, aby o nich vědělo co nejvíce lidí. Pokud používáte zařízení Apple pravidelně, proč nezlepšit proces jeho provozu jak na smartphonu, tak na osobním počítači?

Vzhledem k tomu, že ne všechny aplikace lze vždy najít v App Store, vyplatí se čas od času mrknout na výběry s různými zajímavými aplikacemi, které vám mohou práci zpestřit, usnadnit nebo zpříjemnit. Představíme vám seznam 5 bezplatných aplikací pro Mac, které jsou navrženy tak, aby proces používání vašeho Macu byl optimalizovanější a mnohem efektivnější.

Sensei pro globální diagnostiku Maců

Sensei je velmi užitečný nástroj, který se stane nejlepším přítelem vašeho počítače. Skvělý program pro uživatele, kteří se starají o zdraví svého Macu a pravidelně provádějí globální diagnostiku svého zařízení.

Neuvěřitelně rychlé skenování dokáže detekovat všechny nepotřebné a nadbytečné soubory ve vašem zařízení a odstranit je, aby se uvolnilo co nejvíce paměti a vaše zařízení fungovalo hladce. Je velmi důležité pravidelně kontrolovat stav vašeho Macu, aby se jeho životní cyklus nezkracoval a nezkracoval. Jedna z významných výhod Sensei: program nemaže ani neupravuje osobní soubory, takže se nemusíte bát, že omylem smažete něco opravdu důležitého.

Bohatá sada nástrojů Sensei je působivá ve svých schopnostech, protože dokáže vše od monitorování až po optimalizaci, aby váš Mac běžel co nejdéle a nejlépe. S pomocí Senseie můžete:

Zjistěte vše a ještě více o možnostech ukládání souborů na vašem zařízení. Zde si můžete prohlédnout nejen obecné informace, ale také zjistit o všech připojených jednotkách a zjistit podrobnější informace o dalších médiích spojených s vaším počítačem. Procházejte své úložiště a zjistěte, co je třeba odebrat, aby bylo možné zařízení dále optimalizovat.

Zvyšte produktivitu. Funkce Disk Benchmark je speciálně navržena tak, abyste mohli rychle a efektivně měřit důležité ukazatele výkonu vašeho disku.

Proveďte přesnou analýzu výkonu disku. Aby bylo možné změřit a správně vyhodnotit stav vašeho disku, používá program komplexní systém, který obsahuje páky pro analýzu proměnných odpovědných za správný chod některých prvků Macu. Pomocí tohoto systému tedy získáte přesné výpočty o stavu vašich disků.

Sledujte stav úložiště v reálném čase. Zde se hodí možnost Realtime I/O, která umožňuje sledovat výkon úložiště po určitou dobu.

Zlepšete výkon SSD. Jediným přepínačem můžete výrazně zlepšit výkon vašeho SSD a pro váš Mac bude toto vylepšení svěžím závanem.

 

Také s pomocí Sensei pro vás bude mnohem jednodušší odinstalovat konkrétní programy, i když jsou tak skryté, že je téměř nemožné je ručně najít. Tato funkce dělá svou práci dobře a nezanechává žádné další soubory na vašem počítači.

Sensei vám pomůže sledovat stav nejen digitálních médií, ale také fyzických částí vašeho osobního počítače. Celkově je Sensei skvělým pomocníkem pro práci se soubory a uvolnění místa ve vašem úložišti.

Mouseless– práce s horkými klávesami

Program, který byl vytvořen speciálně pro ty lidi, kteří se dlouho chtěli naučit používat klávesové zkratky, ale nevědí, kde začít. Zde vám budou nabídnuty zajímavé interaktivní kurzy pro co nejrychlejší osvojení znalostí. Pokud zjistíte, že nalezení funkcí, které potřebujete, někdy trvá dlouho, pak je Mouseless navržen pro vás.

Mnohdy ani neznáme polovinu kombinací, které mohou výrazně zjednodušit práci a ušetřit čas při práci s různými dokumenty a soubory.

Program využívá speciální metodu učení, která pomáhá nejen zapamatovat si potřebné klávesy, ale pevně je vtisknout do vaší svalové paměti.

Vše, co je potřeba k efektivnímu zapojení do programu, je pět minut volného času. Tak dlouho trvá trénink, během kterého se během chvilky naučíte až deset kombinací. Jednou z nesporných výhod je také to, že po krátké lekci máte možnost uplatnit své nové znalosti a dovednosti. Všechny vaše činy se tak pomalu, ale jistě otiskují do svalové paměti a následné hledání potřebných kombinací probíhá na podvědomé úrovni.

 

Mouseless také hodně pomáhá při zlepšování vlastní produktivity, protože s touto aplikací můžete ušetřit spoustu času a nenechat se rozptylovat nepodstatnými věcmi během pracovního procesu. Školení v aplikaci je tak efektivní, že uživatelé zaznamenají výrazná zlepšení na svých počítačích již po několika relacích.

Aplikace pracuje nejen se základními kombinacemi operačního systému iOS, ale i s jednotlivými aplikacemi. Práce s téměř třemi desítkami programů může být mnohem snazší, pokud znáte klávesové zkratky, které potřebujete.

Mouseless nabízí více než 1000 kombinací, ve kterých je těžké se splést díky velmi pohodlnému rozdělení podle kategorií a aplikací. Klávesnice je také optimalizována pro jazyk, ve kterém uživatel obvykle píše. Při absenci stabilního připojení k síti lze bez problémů přejít na offline verzi.

Clew – práce s cloudovým úložištěm

Aplikace určená k vyhledávání informací a souborů v cloudovém úložišti na Macu. Umožňuje vám ušetřit čas, rychle najít přesně to, co potřebujete, a poté to sdílet v jiných aplikacích a zařízeních.

Pokud často řídíte určité projekty nebo celé pracovní postupy, lze tento proces výrazně zjednodušit pomocí Clew. S pomocí této aplikace přestávají být organizační záležitosti problémem a společná práce probíhá rychle a efektivně. Naplánujte si svůj pracovní prostor správně pomocí Clew, abyste dosáhli více.

Nezáleží na tom, zda provozujete malou organizaci nebo úspěšnou firmu, protože tato aplikace bude užitečná jak pro začínající obchodníky, tak pro zavedené podnikatele.

Clew umí vyhledávat nejen v cloudových úložištích, ale také v poměrně objemných databázích s informacemi a dalšími nástroji určenými pro ukládání souborů.

Hledání správných informací nám často ubírá drahocenný čas, který bychom mohli věnovat zlepšování naší produktivity. To lze změnit instalací Clew na iOS. Všechny vaše soubory a aplikace tak budete mít na dosah ruky a navigace již nebude žádný problém.

Platformy, které komunikují s Clew:

  • GSuite,
  • DropBox
  • GitHub
  • Figma
  • Slack

Tato funkce vám umožňuje organizovat práci vytvářením speciálních složek. Pokud potřebujete dokončit projekt, jednoduše vyhledejte všechna potřebná média, dokumenty a odkazy a vytvořte s nimi samostatnou složku. Všechny informace budete mít na dosah ruky a už se nebudete muset vracet k procesu vyhledávání.

S plánováním pomáhají i složky. Když je veškerý materiál shromážděn na jednom místě a práce je kompetentně organizována, je mnohem příjemnější pracovat. Také díky tomu neztratíte ani chvíli koncentrace, protože už nemusíte obracet svou pozornost na cizí věci.

Vývojáři Clew samozřejmě chápou, že každá práce a člověk potřebuje individuální přístup. To je důvod, proč má aplikace různé způsoby systematizace materiálu a širokou škálu nástrojů navržených tak, aby vytvořily samostatné pohodlné pracovní prostředí přímo pro vás.

Jak jsme již uvedli, Clew je dobrý nástroj pro týmovou práci. Pokud je potřeba sdílet projekt a spolupracovat s ostatními uživateli, můžete vždy sdílet veškerý materiál prostřednictvím složek, které jste vytvořili. Veškerá týmová práce se točí kolem úkolů jiné povahy Spolupráce ve složkách je navržena tak, aby vám a vašim partnerům pomohla optimalizovat práci přímo na Macu.

Pomocí sdíleného sledování můžete dělat věci produktivněji a zefektivnit pracovní postupy ve vaší společnosti.

Gooba je textový editor a správce úloh

Pokud často posíláte různé dokumenty nebo soubory a chtěli byste mít možnost dostávat upozornění připomínající požadovaný čas odeslání, je tato aplikace určena právě vám. V něm je textový editor kompetentně kombinován se správcem úloh, takže další aplikace pro správu souborů rozhodně potřebovat nebudete.

Aplikace má okamžitou synchronizaci, takže si můžete všechny své poznámky prohlížet na různých zařízeních bez námahy.

Gooba má nespočet složek pro všechny vaše textové dokumenty, takže si práci můžete organizovat efektivněji.

Formáty a návrhy textových polí jsou jednoduché a praktické. Mohou je pochopit i lidé, kteří nikdy předtím neměli zkušenost s prací s Goobou. Aplikace je vytvořena pro všechny možné typy uživatelů, takže je s největší pravděpodobností vhodná právě pro vás. Rozhraní je přehledné: téměř všechny nástroje jsou prezentovány na jednom místě, takže je téměř nemožné se ve správě zmást.

 

Také pro zachování důvěrnosti záznamů můžete vždy přejít do nastavení a nastavit PIN, který budete znát pouze vy. Všechny informace v aplikaci jsou synchronizovány s cloudovými servery a automaticky na ně ukládány, takže se nemusíte bát, že by poznámky náhodou zmizely nebo byly smazány.

K dispozici je zde i personalizace aplikace, takže můžete změnit všechna potřebná nastavení a používat verzi, která se vám líbí, nikoli vývojáři.

Gooba je univerzální program pro vytváření a ukládání poznámek, který se primárně používá na Macu a synchronizuje se s dalšími zařízeními Apple, konkrétně: iPhone, iPad, Apple Watch. V případě potřeby můžete změnit formát svého textu a převést jej do souboru PDF.

Clicker – optimalizace streamovacích služeb

Clicker je kolekce aplikací, které pomáhají optimalizovat sledování filmů na různých streamovacích službách. Nejznámějšími službami, se kterými Clicker spolupracuje, jsou Netflix, Disney +, YouTube TV a Hulu. Prohlížeč na Macu obvykle výrazně omezuje možnosti video služeb, takže tato sada aplikací je navržena tak, aby vaše sledování bylo co nejpohodlnější.

 

 

Stažením Clicker na iOS získáte vynikající optimalizaci a kontrolu nad hostováním videa. Rozhraní je trochu jako hlavní stránka Netflixu, ale zároveň je docela jednoduché a můžete si s ním snadno přizpůsobit svůj salonek. Tento program umí automatické přehrávání upoutávek, efekty visícího obrazu na obrazovce a dokonce i skrytí řady filmů. Pokud se vám nelíbí vidět stejné spořiče obrazovky v epizodách, můžete je vypnout v nastavení a Netflix v budoucnu automaticky přeskočí všechna intra. Funkci automatického přehrávání můžete také zcela zakázat a poté se všechny vaše série jednoduše zastaví na konci jednotlivých epizod. Všechny tyto funkce lze konfigurovat pomocí několika kliknutí v příslušných sekcích.

 

Clicker také podporuje funkci zvanou Touch Bar, pomocí které můžete plně ovládat proces přehrávání a přejít do sekce „Quick Switcher“. Tato sekce je navržena tak, aby uživatelům umožnila rychle přepínat mezi aktuálně streamovanými nebo sledovanými videi a okamžitě si vybrat, co chcete sledovat.

 

Doufáme, že byl tento článek užitečný a nyní víte, které aplikace vám mohou výrazně usnadnit a optimalizovat práci na Macu.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.06.2023
vocabulary.updateblog
19.06.2023
Comments 0
Views 22
31 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: