10 nejlepších Mario her všech dob, od Super Mario Odyssey po Super Mario 64

10 nejlepších Mario her všech dob, od Super Mario Odyssey po Super Mario 64 - icoola-cz - fotografie 1

Super Mario Bros. je legendární videohra vydaná v roce 1985. Dokonce byla zapsána v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější hra v historii. Existuje mnoho verzí her Mario a my se chceme podělit o našich 10 nejlepších. Aby se hry dostaly na seznam, musí mít určité vlastnosti:

  • měly silnější vliv na následné hry Mario, které následovaly, obvykle vylepšené o nové prvky a kreativní využití mechanik;
  • ve své době vzbudila hra velký rozruch, ale oblíbená zůstala dodnes;
  • časem prověřené hry;

10. Nový Super Mario Bros. Wii (Wii 2009)

Začněme náš seznam od konce. Jedná se o vynikající hru pro více hráčů Mario, které se na Wii prodalo více než 30 milionů kopií. Hra byla úspěšná ne díky inovacím, ale díky úspěšnému převedení bočního scrolleru v retro stylu do moderního stylu díky své 3D grafice. Skutečným průlomem bylo, že tato hra byla vhodná pro lidi všech věkových kategorií, byl to zábavný způsob, jak trávit čas s rodinou i přáteli.

 

Hratelnost zůstává na stejné úrovni až do současnosti. Dokonale vyrovnává úroveň obtížnosti a kurzy, které se postupně stávají obtížnějšími. Úspěch této hry odstartoval vývoj side-scrollerů od Nintenda, takže později svět viděl New Super Mario Bros. 2, Super Mario 3D World a New Super Mario Bros. U.

9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch 2020)

Samotný Super Mario 3D World nepřinesl do franšízy Mario žádné změny ani vylepšení, v některých ohledech to byl dokonce krok zpět, protože Nintendo se hnalo za popularitou New Super Mario Bros Wii. Nepřidali bychom ho do seznamu, kdyby k němu nebyla připojena Bowserova zuřivost. Jistě, hraní Mariových kurzů se 4 hráči je opravdu zábavné, ale je to také výzva.

Proč je přesně verze Bowser's Fury Switch lepší než Super Mario 3D World a klade ji navrch? Navzdory tomu, že jde o samostatnou minihru, dobrodružství v této verzi umožňují hráčům prozkoumat mapu otevřeného světa v její celistvosti, namísto použití centra pro přístup k různým hřištím. Ovládání je podobné jako u Super Mario 64, ale jemnější, navíc při hraní Super Saiyan Mario můžete narazit na prohlížeč ohně ve stylu Godzilly. Tato hra je extrémně epická a slibná ve vývoji dalších verzí Maria.

8. Super Mario Maker 2 (Switch 2019)

I když měl původní Super Mario Maker určitá omezení, která hru brzdila, stále to byla jedna z nejlepších průkopnických her vydaných na Wii U. A když byla vylepšena do Super Mario Maker 2 se stovkami dalších položek a funkcí. , byly vyplněny všechny nedokonalosti hry. Hráči zažili více prostoru pro kreativitu při instalaci svých smrtících pastí.

Prostřednictvím Nintendo Switch Online získáte přístup k online komunitě, která vám umožní sdílet vaše kurzy s ostatními hráči a také si vyzkoušet fantastické úrovně, které ve skutečné Mario hře neuvidíte.

Další skvělou funkcí je příběhový režim. Uživatelé si nemusí vytvářet vlastní hřiště nebo přecházet na cizí, protože přímo ve hře je zabudováno 100 hřišť. Ale je to právě schopnost vytvářet si vlastní kurzy, co dělá Super Mario Maker 2 jednou z nejlepších Mario her všech dob.

7. Paper Mario: The Thousand-Year Door (GameCube 2004)

O sedmé místo na seznamu bojovaly tři hry: Paper Mario: The Thousand-Year Door, původní Paper Mario a Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Vítěz je však pouze jeden a tím je TYD. Toto místo si zaslouží z několika důvodů.

Od typických Mario her se liší tím, že jde o 2D hru na hrdiny, která obsahuje netradiční RPG prvky. Děj se točí kolem ztracené princezny Peach, která je v Rogue Town. Jejím zachráncem je Mario se svými novými, neobvyklými přáteli. Ale ne všechno je tak jednoduché, jak se zdá...

Tato hra je perfektní kombinací jedinečného příběhu a úžasných herních mechanismů. Hráči mohou zkoumat, řešit hádanky a bojovat s nepřáteli novými způsoby. Díky vypravěčskému stylu „setkání kapitol knihy“ jsme svědky odhalování záhady tisíc let starých dveří. Během cesty Mariovi pomáhají nové postavy se speciálními schopnostmi.

Chtěl bych trochu více her v tomto stylu, ale bohužel jen velmi málo her splňuje tato kritéria. Jedinou výjimkou je Paper Mario: The Origami King, který má blízko k Paper Mario: The Thousand-Year Door.

6. Super Mario Galaxy (Wii 2007)

Poté, co Super Mario Sunshine opustil fanouškovskou základnu rozdělenou, Wii sjednotilo Mushroom Kingdom of Super Mario Galaxy. Jedná se o hru, která pozvedla 3D platformu na novou úroveň, vypůjčila si vše nejlepší z Maria 64 a přidala vlastní chuť. Vyřešilo to jeden z problémů her Mario – ovládání pohybu a odvádí skvělou práci.

Tentokrát Bowser znovu unese princeznu Peach spolu s jejím hradem, ale opustí hranice Houbového království a uteče do vesmíru. Mario, spolu s čarodějkou Rosalinou a jejími Lumas musí získat zpět ukradené Power Stars, zachránit princeznu a obnovit Rosalinu observatoř.

Zápletka sice nevyčnívá, ale hratelnost se dostala na vyšší úroveň. Existuje mnoho různých světů, kde můžete prozkoumávat planety, sbírat hvězdy, plnit mise a porážet šéfy. Hra využívá gravitaci a Star Ukazatel vám ukazuje cestu vlakem hry. Navíc můžete hrát za postavu - Bee. Tato hra připravuje cestu pro začátek série nových her ve světech mimo galaxii.

5. Super Mario Odyssey (Switch 2017)

Tato hra Mario je ve vývoji společnosti Nintendo docela důležitá. Pomohlo to obnovit důvěru po debaklu na Wii U, kdy byli lidé vůči konzoli podezřívaví. Super Mario Odyssey přiměl hráče uvěřit, že toto není konec, ale pouze začátek.

 

Už z úvodních scén je jasné, že nás čeká napínavá hra. Na začátku nás čeká boj Mario vs. Bowser. Mario prohrává a pak následujeme Mario obvyklé spiknutí přímo do Capova království. Tam Mario spojí síly s Catpi, aby sbírali Power Moons. Ale to je jen špička ledovce.

Všechny nejlepší části her Mario jsou spojeny v Super Mario Odyssey. Hra se vyznačuje inovativním designem a vylepšenou mechanikou vlastnictví Catpi. V této verzi můžete hrát jako Bullet Bill, Goomba nebo T-Rex. Mario má schopnost ovládat různá stvoření, aby si vypůjčil dovednosti, které budou potřeba k úspěšnému překonání různých překážek a řešení hádanek.

Nelze nezmínit jedinečnost a kouzlo světů. Každý z nich je odborně navržen s důrazem na detail, živou grafikou a jedinečnými NPC. Neméně důležité je, že jsou opravdu obrovské. Platformy mají speciální 2D oblasti s tajnými oblastmi. Power Moons jsou rozptýleny a musí být prohledány po celé mapě. Kromě toho hra obsahuje různé minihry. Například online soutěž „Svět Luigiho balónků“. Hráči mohou odemknout speciální sběratelské předměty: kostýmy, samolepky a obrázky pořízené v režimu fotografie.

4. Super Mario Galaxy 2 (Wii 2010)

Myšlenkou původní galaxie Super Mario bylo prozkoumat vesmír a přeskakovat mezi planetami. Hra měla mezi fanoušky úspěch, a tak vyšlo pokračování - Super Mario Galaxy 2. Ve vylepšené verzi byly podmínky a kreativní úkoly komplikované.

Druhá verze však zahrnovala méně zápletky. To není negativní aspekt, vše záleží na hráči. Hráči se proto okamžitě přesouvají z hřiště na hřiště, aniž by se zastavovali pro vložky.

3. Super Mario 64 (N64 1996)

A tady je hra, kterou jsme zmínili dříve v našem grafu. Byla to první 3D Mario hra. Nintendo dovedlo trojrozměrný svět k dokonalosti, kreativně se přiblížilo takovým kurzům, jako jsou pirátské lodě, pouště, luxusní hodiny s propracovanou mechanikou. Mario byl vylepšen o mnoho nových schopností, hráči mohli používat chytré manévry ke sbírání hvězd a mincí.

 

Děj se také točí kolem zámku princezny Peach. Postupem času se mnoho vývojářů pokusilo zopakovat inovaci Super Mario 64, ovlivnilo to tehdejší hry, což ovlivnilo další hry v budoucnu. Proto je tato hra důležitá v historii vývoje her a zaujímá třetí místo v seznamu.

2. Super Mario World (SNES 1990)

Jedna z nejlepších Mario her vůbec, přímé pokračování Super Mario Bros.3. Tentokrát se Mario a jeho bratr vydali do země dinosaurů, aby zachránili princeznu Peach, Yoshiho přítele, a všechny jeho sourozence. Všechno ale není tak jednoduché, Bowser se jim v tom snaží zabránit.

Mimochodem, Super Mario World je nejprodávanější hrou na SNES. Stejně jako všechny ostatní hry má hra širokou mapu podsvětí, kde se můžete pohybovat po úrovních a překonávat překážky na cestě k cíli.

Design je ve hře obzvláště atraktivní. Hraní hry je hodně zábavné a svět je esteticky příjemný. Abyste hru prošli, nestačí pouze sledovat děj, musíte vymyslet originální strategie, které vám pomohou projít tajnými úrovněmi a zónami. Nádherná kombinace barev a hudby nenechá žádného hráče lhostejným. Nejen Super Mario World, ale i jeho pokračování Yoshi's Island si opravdu zaslouží pozornost a titul jedné z nejlepších her.

1. Super Mario Bros. 3 (NES 1988)

Lídrem našeho seznamu je Super Mario Bros.3, 2D hra, která dala vzniknout mnoha světům, mapám podsvětí, bizarním kostýmům a jedinečným postavám.

Akce se odehrává v houbovém světě. Copalingové a Bowserové proměnili vůdce sedmi království ve zvířata. Abyste mohli mistry proměnit zpět v lidi, musíte Koopalingům vzít ukradené kouzelné hůlky.

 

Během hry hráči vstupují do různých světů se svými vlastními jedinečnými výzvami. Potřebujete se například držet oblohy ve světě mraků, nebo utéct před rozhněvaným sluncem. Složitost úrovní se postupně zvyšuje, každá z nich je zajímavá svým vlastním způsobem a má jasnou grafiku. Můžete hrát sami nebo s kamarádem, pomáhat si nebo mezi sebou soutěžit.

To je důvod, proč fanoušci tak milovali Super Mario Bros. 3

Hry Mario exkluzivně pro konzole Nintendo a nejsou dostupné na jiných platformách

Hry Mario, včetně Super Mario Bros. Wii a Super Mario 3D World + Bowser's Fury jsou exkluzivně pro konzole Nintendo, jako jsou Wii, Wii U a Nintendo Switch. Řada hráčů však považuje sérii Mario za zajímavou nejen kvůli hrám, ale také kvůli mnoha dalším aspektům, jako jsou postavy, příběh a dokonce i hudba. Nedávno bylo oznámeno, že nový film o Mariovi - Super Mario Bros., může být pro fanoušky série zajímavý. Je třeba také poznamenat, že některé hry ze série Mario lze hrát na kapesních zařízeních Nintendo, jako jsou Nintendo DS a Nintendo 3DS.

Sluší se dodat, že hry ze série Mario, jako je Super Mario Bros. Wii a Super Mario 3D World + Bowser's Fury, není k dispozici na jiných herních konzolích než na produktech Nintendo. To znamená, že hráči nemohou hrát tyto hry na konzolích, jako je PlayStation nebo Xbox. Vzhledem k tomu, že hry série Mario jsou exkluzivní pro produkty Nintendo, je to jeden z hlavních důvodů, proč si koupit konzole Nintendo, pokud mají hráči o tuto sérii her zájem.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
27.06.2023
vocabulary.updateblog
27.06.2023
Comments 0
Views 11
33 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: