Zařízení pro děti, které potřebuje každý

Zařízení pro děti, které potřebuje každý - icoola.cz - fotografie 1 

 

Být dítětem je v dnešním světě velmi zajímavé. A nejde jen o obrovské možnosti, které internet poskytuje. Nyní existuje mnoho gadgetů, které těží, vyvíjejí, baví a poskytují bezpečnost. To neznamená, že rodiče už nemusí dávat pozor, učit a starat se o své děti. Prostě měli možnost získat pomoc od moderních digitálních technologií, z čehož mají užitek jak děti, tak jejich máma a táta.

Dětské pomůcky pro zábavu

Každé dítě bude potěšeno hi-tech interaktivní hračkou, se kterou můžete komunikovat. Moderní vychytávky pro zábavu se většinou neomezují pouze na zaměstnávání pozornosti a času dítěte, ale zpravidla přispívají i k jeho duševnímu rozvoji. I když se dítě naučí samostatně ovládat svou elektronickou hračku, získá neocenitelné zkušenosti a znalosti.

 

Herní konzole

Konzole pro videohry nenechají žádné dítě lhostejné, bez ohledu na věk. Dávají jasné dojmy, vzrušení, rozvíjejí pozornost. V závislosti na věku můžete vybrat vhodné hry pro dítě. A nemusí to být střelba nebo závodění. Může to být sportovní hra, strategie a simulátor.

Na výběr je několik možností předpon:

  • Sony PlayStation;
  • Microsoft Xbox
  • SEGA Magistr X;
  • Dendy Mistr.

Existují také přenosné herní konzole:

  • Nintendo Switch;
  • SEGA Genesis Gopher 2;
  • Herní box Palmexx SUP.

A přestože přenosné konzole nedokážou naplno zprostředkovat krásu herního světa, jejich výhodou je možnost volného pohybu, není potřeba další vybavení a prostor.

3D pero

Tato vychytávka dokáže dítě nejen zabavit, ale také rozvíjet prostorové myšlení, jemnou motoriku rukou, přesnost a vytrvalost. Při vytváření jednoduchých dvourozměrných postav nebo složitých trojrozměrných postav bude moci získat spoustu potěšení.

Dětský digitální fotoaparát

Tento gadget je schopen pořizovat skutečné fotografie a natáčet videa. Velikost paměti je také možné navýšit pomocí SD karty, kterou lze připojit k počítači. Jediným prvkem, který odlišuje skutečný fotoaparát od dětského, je design. Všechny ostatní funkce (zoom, možnost úpravy fotek a videí přidáním masek přímo na displej, stabilizátor pohybu) jsou stejné.

Přenosný sloup

Děti milují hudbu a přenosný reproduktor je přesně to, co k tomu potřebují. Někdy děti žádají své rodiče, aby zapnuli stejnou píseň několikrát. Se složitým vybavením to může být pro dospělé únavné a nepohodlné, ale ovládat přenosný reproduktor se může naučit každé dítě. Navíc si můžete stáhnout obrovské množství nejen hudebních děl, ale i pohádek nebo naučných a naučných příběhů.

Mikrofon pro karaoke

Pokud dítě rádo nejen poslouchá hudbu, ale také zpívá, může být takový gadget vhodný. Moderní mikrofony mají schopnost ukládat zvukové efekty hlasu, nezávisle přehrávat hudbu prostřednictvím vestavěného reproduktoru. Slot pro SD kartu nebo USB konektor navíc umožňuje stahovat velké množství nových skladeb.

Zařízení pro virtuální realitu

VR brýle nebo helma vám umožní plně se ponořit do světa digitální reality. Můžete si vybrat virtuální svět na základě preferencí dítěte. A může to být nejen zábava, ale i hledání nebo sportovní hra. A také - vzdělávací program.

Interaktivní díla

Dnes je rozmanitost robotů skutečně obrovská. Měl by být zvolen v závislosti na věku dítěte. Může to být buď jednoduchý robot, který provádí hlasové příkazy nebo je ovládán dálkovým ovladačem, nebo složitý model, který lze naprogramovat pomocí chytrého telefonu nebo počítače.

Pro menší děti jsou vhodnější roboti v podobě zvířátek, se kterými můžete komunikovat. Mohou vyprávět příběhy nebo zpívat písničky.

Programovatelné konstruktory

Pro větší děti, které si rády hrají se stavbou, jsou tu báječné sady s doplňkovými funkcemi. Po sestavení robota nebo jiného mechanismu jej lze naprogramovat a ovládat pomocí chytrého telefonu. Díky mnoha různým senzorům je hračka „chytřejší“ a dává více možností.

Rádiem řízené gadgety

Hračky s rádiovým ovládáním jsou skvělá zábava. Kromě toho můžete hrát sami, nebo můžete pozvat přátele a uspořádat závody nebo soutěže.

Existuje několik možností pro takové hračky:

  • vrtulník nebo letadlo;
  • psací stroj;
  • řezačka;
  • trubec;
  • dinosaurus nebo jiné zvíře.

Dron s videokamerou umožní nejen užívat si řízení letu, ale také zachytit okolní prostor z ptačí perspektivy.

 

Závodění s umělou inteligencí

Tuto interaktivní hračku lze hrát samostatně i s přáteli. Trať lze zvětšit a zkomplikovat, lze měnit počet vozů. Správa probíhá přes zařízení Android nebo iOS.

Dětské pomůcky pro učení

Bez ohledu na to, jak „chytré“ vychytávky jsou, je lepší, aby rodiče učili a rozvíjeli dítě. A high-tech zařízení by jim v tom měla jen pomoci. Tato funkce by neměla být zcela přenesena do gadgetů. Pro výuku batolat i větších dětí však existují báječné vychytávky.

Dětský tablet

Kromě běžných funkcí obsahuje dětský tablet mnoho výukových programů a výukových her.

Interaktivní hračky pro nejmenší

Obvykle je to velká plyšová hračka, která po přitlačení na části těla promluví. Může také naučit rozpoznávat písmena, barvy a tvary.

 

Existují další hračky s podobnými funkcemi, vyrobené ve formě hračkářského notebooku nebo interaktivního plakátu.

 

Kostkový projektor

Takový gadget je velmi pohodlný, protože je malý, lehký, vydrží nabitý několik hodin, lze jej použít za jakýchkoli podmínek, dokonce i na výletě. Projektor-kostka má v paměti všito spoustu naučných a vzdělávacích videí, ale má i konektor pro SD kartu, což umožňuje výrazně rozšířit výběr.

 

elektronická kniha

Postupně se knihy v papírovém formátu stávají minulostí a elektronické knihy naopak posilují své pozice. Když dítě vyroste natolik, že ho obsah zaujme víc než obrázky, s radostí přejde na čtení e-knihy.

 

Výhody e-knihy:

  • obrovský výběr děl, které lze stáhnout jak přes kabel, tak přes technologii Wi-Fi;
  • nízká hmotnost a kompaktnost;
  • schopnost změnit velikost písma;
  • elektronické záložky;
  • schopnost dělat si poznámky, ukládat nabídky;
  • schopnost mít několik knih v jednom zařízení současně;
  • zvýraznění textu.

"Chytré" hračky

Rozmanitost pomůcek pro učení je skvělá. Některé pomáhají učit se cizí jazyky, jiné odpovídají na mnohé dětské otázky, další učí rozpoznávat emoce.

  • Existuje však řada chytrých vychytávek pro děti všech věkových kategorií:
  • chytrý kartáček - propojí se s chytrým telefonem a hravou formou naučí dítě správně si čistit zuby;
  • chytré pero - vše napsané na speciálním papíře vstupuje do tabletu prostřednictvím speciální aplikace;
  • chytrý maják - pomůže vám najít věci.

Gadgety pro bezpečnost dětí

Rodiče se již od prvních dnů mohou nenápadně starat o bezpečí svého dítěte. To může pomoci:

Video chůva

Na rozdíl od chůvičky, která vypadá jako vysílačka a přenáší pouze zvuk, má tato vychytávka kameru s vysokým rozlišením. Signál se přenese do chytrého telefonu a rodiče se mohou o své miminko postarat, i když jsou v jiné místnosti.

Chytré hodinky

Tento gadget je skvělou náhradou za telefon, který by dítě mohlo ztratit nebo rozbít. Hodinky mají ochranné pouzdro a jsou bezpečně připevněny k zápěstí dítěte. Mohou přitom plnit nejen roli hodinek a ukazovat čas. "Chytré" hodinky mají následující funkce:

  • zajištění oboustranné komunikace s rodiči;
  • tlačítko alarmu SOS;
  • schopnost nepostřehnutelně naslouchat všemu, co se děje kolem dítěte;
  • určení geolokace pomocí GPS;
  • záznam a ukládání pohybů;
  • telefonní seznam;
  • budík;
  • počítání počtu kroků a srdeční frekvence.
  • Klíčenka s trackerem

Toto zařízení se připevňuje na klíč, dětský batoh nebo opasek a umožňuje na dálku sledovat jeho pohyby. Nechybí ani tlačítko alarmu a senzor pádu.

 

 

Ochranný kroužek

Gadget je malý, nosí se na prstu a synchronizuje se s chytrým telefonem dítěte. V případě nebezpečí mu stačí stisknout kroužek a odeslat zprávu s žádostí o pomoc.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 15
22 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: