Jak natáčet zpomalené video v nočním režimu na iPhone 12

Jak natáčet zpomalené video v nočním režimu na iPhone 12 - icoola.cz - fotografie 1 

Nejnovější modelové řady smartphonů od předních vývojářů Apple iPhone 12, včetně základního modelu a modifikací mini, Pro a Pro Max, dostaly nejpokročilejší technickou výbavu, která podporuje inovativní funkce ybpre.

Gadgety prezentované v této řadě umožňují použití režimu nočního fotografování, ve kterém uživatelé mohou nejen fotit za nejhorších světelných podmínek, získávat vysoce kvalitní snímky nebo natáčet videa v noci. Trik je v tom, že vývojáři značky dali iPhonu 12 možnost natáčet video ve tmě v noci se zvýšeným intervalem snímků.

To se stalo skutečností, a to díky podpoře exkluzivní funkce „Timelapse“.

Materiál o tom, jak natáčet zpomalené video pomocí iPhonu 12, a to i ve tmě, a jaké další funkce poskytují fotoaparáty tohoto inovativního dotykového telefonu od Applu, je obsažen v tomto článku.

O vlastnostech a vlastnostech kamerového systému iPhone 12

Kamerový systém iPhone 12 obsahuje teleobjektiv, širokoúhlý a ultraširokoúhlý fotoaparát se šesti objektivy, sedmi objektivy a pěti objektivy. Čočky přístroje jsou opatřeny spolehlivou ochranou v podobě safírového skla.

Tato výbava, která obsahuje senzor LiDAR, podporuje portrétní režim se šesti úrovněmi osvětlení a možností hloubky. Dvě videokamery smartphonu - širokoúhlá a ultraširokoúhlá - se vyznačují výkonem v nočním režimu.

Kromě toho vám gadget umožňuje získat obrázek s nejširší paletou barev, podporuje automatické nastavení obrazu a otevírá přístup k sériové fotografii ve formátech HEIF a JPEG.

Video se smartphonem iPhone 12 lze natáčet ve formátech Dolby Vision, 4K a dvou HD video formátech. Prvotřídní kvalitu snímání zajišťuje blesk se zvýšenou jasem True Tone.

Videokamerový systém zařízení je vybaven ovládacím autofocusem, podporuje funkci QuickTake a umožňuje nahrávat video ve zpomaleném záběru s frekvencí 240 nebo 120 snímků za sekundu.

K službám majitele telefonu je funkce optimalizace obrazu "Timelapse", která zahrnuje nahrávání videa v noci.

Jak probíhá natáčení zpomaleného videa na iPhone 12

Záznam takové video informace se provádí standardní rychlostí, ale v případě aktivace režimu „Slow motion“. Příslušný režim vám umožní přehrávat záběry s efektem zpomaleného pohybu.

Po natočení je video podrobeno úpravám. Zpomalené přehrávání můžete nastavit po kouscích a definovat okamžik, kdy začne a kdy skončí.



 

Následující algoritmus pomáhá majitelům iPhonu 12 natočit zpomalené video.

Uživatel zvolí režim „Slow motion“. Chcete-li to provést, musíte stisknout speciální tlačítko odpovědné za nahrávání zpomaleného videa na přední kameru.

  1. Musíte stisknout tlačítko nahrávání nebo se dotknout některého z tlačítek hlasitosti. V tomto případě se spustí nahrávání. Při nahrávání videa je možné pořídit normální fotografii. S tím pomůže zmáčknutí spouště.
  2. Chcete-li zastavit nahrávání videa, musíte znovu stisknout tlačítko nahrávání nebo se dotknout některého z tlačítek upravujících hlasitost.
  3. Chcete-li vybrat segment videa přehrávaného zpomaleně (pokud se jedná o samostatný fragment), musíte se nejprve dotknout ikony videa a poté kliknout na pozici „změnit“.

Výběr části videa, kterou chce uživatel sledovat zpomaleně, lze provést posunutím svislých pruhů umístěných pod rámečkem sledování.

Upravena je také snímková frekvence a rozlišení snímání v iPhone 12. Chcete-li změnit příslušné parametry, nejprve otevřete „Nastavení“, poté „Kamera“ a poté – „Zpomalené video“.

Specifika natáčení zpomaleného videa v nočním režimu

Pokud úroveň osvětlení není vysoká, funkce Timelapse přítomná v iPhone 12 vám pomůže natočit video se zvýšeným intervalem snímků.

Za tímto účelem by měl uživatel otevřít aplikaci „Fotoaparát“ a přejet prstem doleva. Název volby se zobrazí na displeji. Poté musíte stisknout spoušť a video se začne nahrávat.



 

Režim "Timelapse" umožňuje nastavit intervaly pro nahrávání videa. Provedení této možnosti vám umožní fotografovat během daného časového období.

Tímto způsobem můžete například natočit východ slunce nebo rušný provoz na městské ulici.

Zásady používání nočního režimu na iPhone 12: důležité body

Při používání nočního režimu při pořizování fotografií a videí na tomto smartphonu je třeba zvážit několik aspektů:

  • pokud mluvíme o fotografování, noční režim se automaticky zapne - fotoaparát, který detekuje nedostatečnou úroveň osvětlení, jej sám zapne;
  • aktivace nočního režimu ve smartphonu je indikována žlutou barvou ikony nočního režimu umístěnou v horní části obrazovky;
  • pokud je příliš tma, může se doba fotografování na iPhone 12 prodloužit o několik sekund;
  • čísla zobrazená vedle ikony „nočního režimu“ ukazují, jak dlouho bude fotografování trvat;
  • funkčnost smartphonu umožňuje upravit nastavení expozice i za zhoršených světelných podmínek;
  • pokud aktivujete funkci Live Photos a blesk (toto se provádí pouze ručně), noční režim bude deaktivován;
  • můžete získat lepší kvalitu videa, pokud je gadget od začátku do konce natáčení nehybný.
  • Správnou fixaci smartphonu zajistíte umístěním mobilního zařízení na tvrdý povrch. Ideální možností pro optimalizaci stability a zlepšení sledování expozice je použití stativu. V tomto případě se bude nahrané video vyznačovat maximálními detaily a výrazností barev.
avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 20
14 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: