HomePods – recenze chytrého reproduktoru od Applu

HomePods – recenze chytrého reproduktoru od Applu - icoola.cz - fotografie 1 

Dnes je éra „chytrých“ technologií. Poté, co výrobci vylepšili velké domácí spotřebiče, přišla řada na modernizaci přenosných gadgetů.

Jablečná společnost se rozhodla ponechat stranou své hlavní „grassroots“ – telefony a zabývat se miniaturními přenosnými reproduktory, které tak milují mladí lidé ve všech zemích světa. Pojďme zjistit, zda uspěli.

Přenosný reproduktor od Apple - HomePods. Jedná se o jeden z nejlepších miniaturních reproduktorů. Poskytne ohromující zvuk. Můžete slyšet zabarvení, nejmenší detaily zvuku. Tohoto výsledku lze dosáhnout díky procesoru a softwaru. Díky sloupci jsou vlastnosti každého díla jedinečné.

Apple vyvinul speciální reproduktor. Má dva pasivní emitory pro potlačení rezonance. Nechybí ani neodymový magnet. Díky tomu máme hluboké basy a vysoké, čisté frekvence.

Pojďme se podívat, co nám „jablečná“ společnost nabízí.

Přenosné reproduktory HomePods od společnosti Apple

Další zařízení nejsou součástí reproduktoru. Kromě samotného gadgetu vidíme samolepku s logem společnosti. Pro aktivaci sloupce budete potřebovat iPhone s aktuální verzí operačního systému.

Telefon se zvedne do sloupce, po kterém se na obrazovce iPhone objeví okno s nastavením.

Počáteční nastavení bude trvat až 5 minut. Majitel bude také vyzván k předplacení Apple Music. Po nastavení bude reproduktor připraven k použití a připojen k dalším zařízením přes AirPlay.

Vzhled HomePodu

Sloupec od Applu se od podobných zařízení liší. Svým tvarem připomíná malý sud. Jeho hmotnost je 2,5 kg. Rozměry 172x142. Barevný rozsah také nelze nazvat velkým. Pouze 2 barvy: šedá a bílá. Tělo je potaženo látkou. To bylo provedeno za účelem ochrany gadgetu před prachem. V horní části je otevřený malý plastový panel se systémem dotykového ovládání. Napájecí kabel je zabudován v pouzdře. Bohužel se to nedá nazvat dlouho. To považujeme za nevýhodu. V případě jeho poruchy bude nutné celý sloup převézt do opravy. Gadget spočívá na malé silikonové noze.

 

Horní část sloupku má lesklý povrch. Jsou na něm jasně vidět otisky prstů, časem se mohou objevit škrábance a oděrky. A noha může na některých površích zanechat stopu. Použijte jej opatrněji na lakované dřevo.

I přes drobné nedostatky působí reproduktor příjemným dojmem. Vypadá stylově, efektně, zabírá minimum místa. K dispozici je Wi-Fi, takže reproduktor můžete použít kdekoli.

Ovládání HomePodu

Systém ovládání je zde příjemně odlišný od běžných hudebních systémů. Vyžaduje minimum kontaktu. Reproduktor je neustále zapnutý. Chcete-li jej vypnout, budete muset vytáhnout kabel ze zásuvky. Když je zapnutý, bude všemi svými senzory čekat na příkaz „Hey Siri“. Virtuální asistent najde skladbu, zapne nebo pozastaví přehrávač. Jako vyhledávání si můžete vybrat buď oficiální hudební stránku Apple Music, nebo osobní playlist uživatele. Můžete vybrat rádio.

Reproduktor není jediným zařízením, které může asistent ovládat. Prostřednictvím HomePodu bude Siri moci ovládat všechna další zařízení připojená ke službě HomeKit, jako jsou „chytrá“ osvětlovací zařízení. Kromě toho můžete číst zprávy, zapnout budík, diktovat upomínky, zapnout časovač. Samozřejmě oproti iPhonu jsou možnosti virtuálního asistenta na sloupu skromnější. Pokud si uvědomí, že nějaká funkce pro něj není dostupná, nabídne používání telefonu.

Při poslechu nahrávky se v horní části reproduktoru zobrazují symboly ovládání zvuku. Pokud kliknete na střední část, zařízení se pozastaví. Zde můžete přepínat mezi skladbami a také aktivovat hlasového asistenta.

Pokud zapnete hudbu z Macbooku, iPhonu nebo jiného zařízení, lze úpravy provádět jak ze smartphonu, tak z reproduktoru. Pokud jste se ale rozhodli sledovat videa na MacBooku a používat pro zvuk reproduktor, musíme vás zklamat. Při připojení přes AirPlay bude zvuk zaostávat za obrazem.

Zvk HomePoduu

Zvuk je zde i přes malé rozměry přístroje výborný. Dostatek výkonu, basy zní dobře. Uvnitř reproduktoru se ukrývá subwoofer a 7 výškových reproduktorů. Pomocí mikrofonů HomePod upravuje zvuk v závislosti na okolním prostředí. Pokud se reproduktor přesune na jiné místo, všimne si toho a změní nastavení.

Znovu si všimneme silného zvuku na tak kompaktní zařízení. Pro srovnání, pokud jej zapnete v běžném bytě, lze hladinu zvuku přirovnat k hudebnímu centru. Velké reproduktory budou samozřejmě výkonnější, ale potřebujete v bytě velký výkon?

Co se týče čistoty zvuku, ani zde nejsou žádné problémy. Drahé hudební systémy samozřejmě poskytnou lepší zvuk, ale mezi kompaktními zařízeními bude obtížné najít hodné konkurenty.

Pro dosažení prostorového zvuku můžete využít službu AirPlay k propojení dvou zařízení.

HomePod je ideální pro poslech jakékoli hudby. Zvuk je hluboký, s dobrými detaily. Reproduktor vytáhne všechny frekvence, vysoké tóny nejsou překryty basy.

Dojmy z HomePodu

Uplácí to, že se pomocí sloupku napojíte na chytrého asistenta.

Poptávka po HomePodu mírně zastavuje nutnost kupovat si iPhone. Budete si muset předplatit Apple Music a není to zdarma.

Sloupec nerozlišuje hlasy. Může ji zapnout nejen majitel. To může být plus i mínus. Je to na tobě. Pokud sloupec používá někdo jiný než vy, je lepší přístup ke zprávám zavřít.

Hlasitost budíku nebo časovače není nastavitelná. To je nepohodlné, protože každý má svou vlastní představu o objemu.

HomePod uslyší svého hostitele, i když v tu chvíli hraje hudba. Z vedlejší místnosti může zakřičet název písničky. Pokud je ve stejné místnosti jako řečník, můžete název skladby vyslovit klidně, aniž byste zvyšovali hlas.

Prostřednictvím sloupce můžete získat různé informace. Můžete poslat zprávu, zjistit předpověď počasí, zavolat kamarádovi, rozsvítit světlo. Tato funkce je velmi pohodlná. „Smart home“ zvládnete, aniž byste vstali ze židle.

Siri samozřejmě někdy napoprvé nerozumí všem příkazům, ale s každou novou verzí je hlasový asistent čím dál inteligentnější.

 

Jak vidíte, sloup je velmi užitečná a pohodlná věc. I přes své kompaktní rozměry poskytuje zcela přijatelnou úroveň a kvalitu zvuku. Samozřejmě nenahradí plnohodnotná hudební centra, ale není k tomu určen. Plně si poradí se svými funkcemi.

 

Možnosti hlasového propojení s inteligentním řídicím systémem jsou mimo chválu. S HomePodem můžete ovládat všechna zařízení Apple. Samozřejmě nebudou dostupné všechny funkce ostatních gadgetů, ale to není podstatné. Pro ovládání reproduktoru nemusíte ani křičet.

 

Mezi nedostatky si všimneme - integrace pouze do systému Apple Music, jehož předplatné je placené. Na Google Play Music a další podobné sítě budete muset zapomenout. A nebude fungovat streamování hudby.

 

HomePod je inteligentní reproduktor, který je s každou generací lepší a lepší. Pokud neuberete drobné nedokonalosti, je věc dokonalá.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 16
19 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: